NA GROBNIČKOM AERODROMU

U subotu na Grobniku Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera

Foto. Facebook

Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera održat će se ove subote, 28. svibnja, s početkom u 10 sati na aerodromu Grobničko polje.

Organizator manifestacije je Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera Rijeka koje okuplja nekoliko udruga – Padobranski klub Krila Kvarnera, Pilotski klub Krila Kvarnera, Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Klub slobodnog letenja Krila Kvarnera te Klub za samogradnju Krila Kvarnera i svi će oni ove subote zainteresiranim posjetiteljima predstaviti svoje aktivnosti.

Tijekom programa bit će izvedeni letovi na zrakoplovima koje klubovi posjeduju, padobranski skokovi, a zrakoplovi će biti izloženi i na tlu tako da će ih se moći razgledati iz blizine.

VIDEO DANA:

„Program manifestacije prvenstveno će promovirati zrakoplovne aktivnosti kroz prikaz letenja svih klubova na zrakoplovima koje posjeduju, skokove padobranaca, te letenje modelima, čime će se posjetiteljima pružiti uvid u sve vidove zrakoplovstva kojima se građani grada Rijeke i okolice mogu baviti u neposrednoj blizini, u sklopu klubova koji djeluju na aerodromu Grobničko polje. U sklopu manifestacije održati će se letački program kojim će se građanima predstaviti avioni Cessna 207, Cessna 150, Cessna 172 i Citabria, jedrilice i atraktivni skokovi padobranaca, kao i prezentirati letenje zmajevima, para-jedrilicama i modelima.

Na zemlji će biti izloženi razni tipovi aviona koji se nalaze na aerodromu, kao što su Antonov AN-2, KR-2 amaterski građen avion, jedrilice i slično“, najavio je predsjednik Zrakoplovnog društva Kvarner Darko Elezović.

Letački program zamišljen je da teče kontinuirano prikazujući razne zrakoplove i njihove karakteristike kao i skokove padobranaca. U pauzama između letova zrakoplova letove bi izvodili modelari dok bi posjetitelji imali priliku razgledati izložene zrakoplove.

Program otvorenja bit će u 10 sati, dok će prvi letovi započeti u 11 sati. Također, planirana je i organizacija panoramskih letova za građane uz određenu naknadu.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković istaknuo je kako je ova manifestacija prilika da se građani upoznaju s aktivnostima zrakoplovnog društva, ali i prilika da se s njima povežu i ostale udruge tehničke kulture, da se međusobno bolje upoznaju i u budućnosti potencijalno ostvare neku suradnju.

Sve zaljubljenike u zrakoplovstvo na ovu subotnju manifestaciju pozvali su i savjetnica za programe tehničke kulture Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Eugenija Perić kao i predsjednik jedriličarskog kluba Krila Kvarnera Marko Herak.

Manifestacija se organizira u suradnji s Odjelom za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari