MEĐUNARODNI SKUP

Svečano otvoren 45. MIPRO u Opatiji

Hrvatska ICT udruga MIPRO od 23. do 27. svibnja 2022. organizira 45. međunarodni ICT skup MIPRO 2022.  zajedno sa suorganizatorima (Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Institut Ruđer Bošković Zagreb, Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb, Pomorski fakultet Rijeka, Tehnički fakultet Rijeka, Ekonomski fakultet Rijeka, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Tehničko veleučilište u Zagrebu uz tehničko susponzorstvo IEEE Regije 8. Grad Opatija tradicionalni je domaćin i pokrovitelj skupa.

Ovogodišnji se skup održava pod sloganom ICT u pametnim digitalnim ekosustavima. Namjera je istaknuti i ukazati na najvažnije tehnološke iskorake koji vode prema eri inteligentnog, zelenog i human-centričnog  u gospodarstvu, ali i društvu u cjelini.

VIDEO DANA:

MIPRO je najveći međunarodni nekomercijalni tehnološki skup u ovom dijelu Europe. Kroz svoje tradicionalne znanstvene i tehnološke ICT skupove sustavno razvija svijest i povezuje dionike o značaju visokih tehnologija u razvoju gospodarstva i društva u cijelosti.

– Vaš je cijenjeni skup tradicija proljeća u Opatiji te smo kroz dugogodišnju suradnju postali pravi partneri i prijatelji. Bez primjene ICT-a, elektronike i mikroelektronike u svim sferama života  više ne možemo zamisliti svakodnevicu. Ovogodišnji slogan vaše konferencije u skladu je s aktualnim digitalnim i zelenim razvojnim prioritetima u Europskoj uniji. Kroz aplikacije projekata na europske fondove koji su u pripremi, i Grad Opatija ide upravo u tom smjeru, istaknuo je u svom govoru na otvaranju skupa gradonačelnik Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari