UKUSNA JELA S KAPLJOM DOBROTE

U subotu na Korzu humanitarna akcija Pun pijat: Riječki kuhari kuhat će fina jela a novac ide Prihvatilištu za beskućnike

Ove subote, 7. listopada 2023. od 8:00 do 13.00 sati na riječkom Korzu će se održati humanitarna akcija.

Nakon što je Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“, povodom 15. godišnjice rada i djelovanje prošle godine organizirao humanitarnu akciju Pun pijat, istu akciju ponovo provode i ove godine.

Tako će u subotu, 7. listopada, od 8:00 do 13:00 sati na riječkom Korzu ponovo udružiti snage poznati riječki (a i šire) kuhari i „ljudi od kuhače“ povodom Svjetskog dana beskućnika (10. listopada). Novac prikupljen ovom akcijom ponovo ide Prihvatilištu za nabavu hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Prihvatilišta ali i riječkih beskućnika.

Kao i prošle godine za sve one koji dođu na Korzo kuhaju: Doris Vlah, Kristian Kozmić, Damjan Miletić, Arno Rusich i Dalibor Horvat Hoky, a ovogodišnje pojačanje ovom vrsnom timu su Stevo Karapandža i članovi UHBDR Kastav.

Organizatori posebno zahvaljuju sponzorima koji su svojim donacijama omogućili održavanje Punog pijata i ove godine: Plodine, PIK Vrbovec, PPK Karlovac, Mesnica Blažević, Mesnica Čičković, Mesnica Slavonac, Mesnica Žeželić, Auto Stella i D&L Petra Group.

I ove godine čekaju nas ukusna jela sa kapljom dobrote koje od srca pripremaju naši dragi kuhari. Jela će moći kušati svi oni koji kupe bon po cijeni od 5 eura, dok će riječki beskućnici dobiti besplatne bonove. Podjela obroka očekuje se oko 12 sati.

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ pokrenuo je prije 16 godina Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat (FSR – MB Trsat), koji odavno prepoznat po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju i brizi o marginaliziranim članovima društva. Samo Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ osnovano je prije 16 godina kao prva takva ustanova u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Prihvatilište pruža smještaj za 14 osoba – 12 muških i 2 ženske osobe. Glavni cilj Prihvatilišta je priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari