RADOVI NA CESTI

U subotu počinje asfaltiranje ceste između Kastva i Viškova; Promet će biti u prekidu u oba smjera

Foto: Kastav.hr

U subotu 7. studenog od 7 do 17 sati za sav promet u oba smjera bit će zatvorena županijska cesta između Kastva i Viškova na lokalitetu Žegoti zbog izvođenja završnog sloja asfalta u punoj širini kolnika – javljaju iz tvrtke GP Krk.

U navedeno vrijeme ovuda neće prometovati ni javni gradski prijevoz, odnosno linija Autotroleja 18B neće ići u Brnčiće. Iz GP Krka kažu da su obavijestili tvrtke u Radnoj zoni Žegoti, a u kontaktu su i sa stanarima na tom potezu te će se eventualne potrebe za prometovanjem osobnim automobilima dogovarati na licu mjesta.

Investicija na županijskoj cesti ŽC 5021, od radne zone Žegoti do križanja u Žegotima, dužine 510 metara ovime se privodi kraju, a izvedeni radovi vrijedni su 9 milijuna kuna. Glavni investitori su Županijski uprava za ceste i KD Vodovod i kanalizacija.

Grad Kastav je otkupio 1.509 m2 zemljišta za gradnju ceste u vrijednosti 390.000 kuna što je omogućilo izgradnju kolnika propisanih gabarita s pješačkim nogostupom po cijeloj dužini, autobusnim ugibalištem te riješenim sustavom oborinske odvodnje.

Ova cesta predstavljala je „usko grlo“ u mreži primarnih prometnica na području Kastva s uskim i nepreglednim dijelovima i nedostatkom nogostupa i ugibališta.

Tijekom investicije izmještena je raznovrsna infrastruktura – elektroničko komunikacijska infrastruktura (EKI), javna rasvjeta, niskonaponska i srednje naponska elektromreža i to tako da je postojeći sustav cijelo vrijeme izvođenja radova bio u funkciji. Nositelj ovog dijela investicije vrijedne 5,34 milijuna kuna bila je Županijska uprava za ceste koja je osigurala 3,3 milijuna kuna, dok je Grad Kastav sufinancirao projekt s 1,9 milijuna kuna. U investiciji su sudjelovali i HEP, Elektroprimorje Rijeka i Hrvatski telekom.

Najzahtjevniji radovi bili su na premještanju vodovoda odnosno zamjeni postojećeg transportnog i gravitacijskog azbest cementnog cjevovoda, investicija ViK-a vrijedna gotovo 3,5 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari