Novi Dom zdravlja u Novom Vinodolskom plijeni funkcionalnošću! Komadina: “Potpuna zdravstvena skrb za 5.000 stanovnika ovoga kraja!

Foto: Mateo Levak

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, pročelnicima Đulijom Malatestinić i Ljudevitom Krpanom, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, obišli su novu zgradu Doma zdravlja  u Novom Vinodolskom. 

U samom centru grada, na terenu površine 1.800 m2 izgrađen je objekt veličine 767 m2 na dvije etaže sa pripadajućom garažom sa 11 parkirnih mjesta od 140 m2.

U novom objektu četiri su ordinacije obiteljske, dvije dentalne medicine, jedna pedijatrije, turistička ambulanta, dentalni laboratorij i patronažna soba s popratnim prostorijama.

U sklopu objekta otvoreno je i parkiralište s 22 mjesta od čega su 4 namijenjena osobama s invaliditetom. Radove je izvodila tvrtka GP Krk d.d., a trajali su od travnja 2019.godine do kolovoza 2002. godine.

Ukupni troškovi provedbe projekta iznose preko 11.4 milijuna kuna. Financiranje izgradnje je privremeno putem kreditnog zaduženja Doma zdravlja Primorsko- goranske županije koje se planira zatvoriti realizacijom prihoda od prodaje  postojeće zgrade Doma zdravlja u Novom Vinodolskom, a razliku u pokriću troškova građenja snositi će grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo uspješnim dovršetkom projekta te naglasio da je ovo prvi novoizgrađeni dom zdravlja županijske ustanove Doma zdravlja. “Išli smo na model da postojeći objekt koji se nalazi uz samo more prodamo, a isto ćemo pokušati i u drugim gradovima, u planu je Opatija ukoliko postignemo dogovor. Zahvaljujem Gradu Novi Vinodolski što su ustupili zemljište za ovaj objekt te smo partnerski dogovorili projekt i osigurali mještanima Novog ovako kvalitetan prostor. U vrijem covid epidemije otvaranje ovakvog objekta ujedno je i poruka stanovnicima da itekako vodimo računa o njihovom zdravlju”, rekao je župan.

Gradonačelnik Piškulić zahvalio se Županiji i Domu zdravlja PGŽ što su omogućili da građani Novog Vinodolskog dobiju novi zdravstveni objekt kakav i zaslužuju. Rekao je nadalje kako se nada da će uz postojeće ordinacije u novom objektu useliti i druge specijalističke ordinacije.

Ravnatelj Mozetić istaknuo je da se o ovoj investiciji počelo razgovarati prije šest godina, a financiranje se osiguralo kreditnim zaduženjem Doma zdravlja Primorsko – goranske koje se planira zatvoriti realizacijom prihoda od prodaje postojeće zgrade. Razliku u pokriću troškova građenja snositi će grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ.

Na ovom području, izvan sezone, broj stanovnika kojima se pruža zdravstvena zaštita je 5000 dok se tijekom sezona ta brojka višestruko povećava. Stoga se ovim projektom ujednačava i poboljšava kvaliteta zdravstvene zaštite te povećanje njene dostupnosti kako mještanima Grada Novog Vinodolskog tako i njihovih gostiju.

Foto: Mateo Levak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views