LUČKE DIZALICE I TRSATSKA GRADINA

U subotu riječke znamenitosti u crvenom! Znate li zašto?

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U subotu 17. travnja Rijeka će se osvjetljavanjem gradskih znamenitosti crvenim svjetlom i ove godine pridružiti kampanji Light it Up Red! kojom se obilježava Svjetski dan hemofilije

U sklopu kampanje Light it Up Red!, koju je pokrenula Svjetska federacija hemofilije (World Federation of Hemophilia) s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti, crvenim svjetlom osvjetljavaju se brojne svjetske znamenitosti – od slapova Niagare i CN Toranja u Torontu, do Taipei World financial centra u Taiwanu i Brisbane City town halla u Australiji.

Rijeka će, u sklopu kampanje i u znak podrške Društvu hemofiličara Hrvatske, 17. travnja u večernjim satima crvenim svjetlom osvijetliti lučke dizalice na Molo Longu i Trsatsku gradinu te se i na ovaj način pridružiti brojnim svjetskim i europskim metropolama te pružiti potporu osobama oboljelima od ove rijetke bolesti.

Na Svjetski dan hemofilije, koji se obilježava od 1989. godine, osobe s hemofilijom diljem svijeta, njihove obitelji, udruge i svi koju su na bilo koji način uključeni u skrb o oboljelima, provode razne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari