ODLIČNO

U subotu s Korza kreće 25. Međunarodni susret – Oldtimer auto-moto rally

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Najavljen je tradicionalni 25. Međunarodni susret – Oldtimer auto-moto rally“ koji će u subotu, 28. kolovoza krenuti s riječkog Korza

Na susretu se, kao i prethodnih godina, očekuje sudjelovanje oko 35 automobila i 50 do 60 motocikala iz cijele Hrvatske te iz Slovenije.

Utrka će krenuti s Trga 111. brigade u Rijeci u 10.30 sati. Prva postaja rallyja bit će posjet novouređenoj Palači šećerane, u kojoj se nalazi novi postav Muzeja grada Rijeke, a potom će sudionici nastaviti putem Preluka, kroz Opatiju i Matulje te se dolazak u Permane očekuje nakon 15.30 sati.

VIDEO DANA:

U Oldtimer klubu Rijeka ističu da su svi automobili iznimne povijesne vrijednosti, uvijek atraktivni za gledatelje i medije. Ova manifestacija tako doprinosi promidžbi gradova i mjesta kroz koja se prolazi.

Predsjednik kluba Marino Radan istaknuo je da susret već dugi niz godina okuplja ljubitelje oldtimer automobila te da se posebno vesele pokazati Hupp automobil iz 1921. godine, koji će zasigurno oduševiti zaljubljenike u stara vozila.

Tajnik kluba Darko Krpan spomenuo je i nagrade koje će se dodjeljivati u nekoliko kategorija, a na Permanima će se održati i posebni ispiti vožnje.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, koji je pozdravio održavanje ove manifestacije i izrazio podršku Grada. Naime, manifestacija je financirana Programom javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2021. godini.

Oldtimer klub Rijeka djeluje još od 1996. godine, a osim ljubitelja oldtimer automobila, okuplja i vlasnike oldtimer motocikala te plovila. Klub je dio Zajednice Tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza, a broji oko stotinjak članova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari