SAT ZA PLANET ZEMLJU

U subotu se u Rijeci gase svjetla na lokacijama u centru grada, evo zašto

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U subotu, 25. ožujka 2023. godine, od 20.30 sati, u Rijeci će na sat vremena biti ugašena svjetla na više lokacija u središtu grada

Time će Grad Rijeka i ove godine podržati inicijativu svjetske organizacije za zaštitu prirode World Wildlife Fund (WWF) i uključiti se u globalnu akciju Sat za planet Zemlju – Earth Hour.

U subotu od 20.30 sati isključit će se rasvjeta na Trgu 128. brigade i Trgu Republike Hrvatske, reflektor na Trgu Riječke rezolucije i rasvjeta na zgradi Grada Rijeke na Korzu.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je na osvještavanje javnosti o sve većem gubitku biološke raznolikosti i klimatskoj krizi u kojoj se nalazimo.

Prema posljednjim dostupnim podacima iz WWF-ovog Izvješća o stanju planeta, populacije vrsta smanjile su se za čak 69% od 1970. godine, što je manje od životnog vijeka čovjeka. Uz to, na granici smo da prijeđemo limit od 1,5°C globalnog zagrijavanja planeta, što je razina koja se ne smije prijeći ako želimo očuvati zdrav planet.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari