U subotu u Kastvu 2. EFRI humanitarna trail utrka za štićenike udruge Rijeka 21

Foto: EFRI
Za najbrža tri sudionika u muškoj i ženskoj kategoriji, koji istrče cijelu rutu, osigurane su i vrijedne nagrade kao i za svu prijavljenu djecu

Udruga EFRI Sport uz potporu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Studentskoga zbora EFRI te Grada Kastva organizira 2. EFRI humanitarnu trail utrku na kojoj će svi trkači i šetači ujediniti snage za štićenike Udruge za SINDROM DOWN – Rijeka 21.

Utrka, šetnja i druženje bit će u subotu 19. listopada 2019. Start utrke je u 10,30 sati kod Lože. Dužina staze iznosi 5 kilometara i vodi kroz šetnicu kastavske šume, a cjelokupni iznos startnina (minimalno 20 kuna) namijenjen je radu Udruge Rijeka 21.
Za najbrža tri sudionika u muškoj i ženskoj kategoriji, koji istrče cijelu rutu, osigurane su i vrijedne nagrade kao i za svu prijavljenu djecu.
Program utrke
09.30 h podjela startnih brojeva
10.00 h vođeno zagrijavanje
10.30 h start  kod Lože
Cilj utrke je promicanje sporta i zdravog života među studentima i širom zajednicom, a utrka je humanitarnog karaktera jer se na taj način želi pomoći radu Udruge za Down sindrom – Rijeka 21.
Udruga za Down sindrom – Rijeka 21 okuplja osobe s Down sindromom, njihove obitelji i volontere u želji za zajedničkim druženjem, raznolikim aktivnostima, ali pružanjem informacija i potpore obiteljima te senzibiliziranjem javnosti o problemima osoba s DSom s ciljem inkluzije korisnika u sve segmente života zajednice. Jedan od ciljeva Udruge je omogućiti štićenicima u narednom razdoblju stručnjake poput logopeda koji bi pratili njihov razvoj.
 Utrka je otvorena za sve koji žele podržati ovu akciju, a cjelokupna startnina bit će donirana Udruzi  za Down sindrom – Rijeka 21. Za sve sudionike bit će organizirana okrjepa po završetku utrke. Na utrci očekujemo dvjestotinjak trkača, a za najbrža tri sudionika u muškoj kategoriji, ženskoj kategoriji i kategorijama najbrži student/ studentica EFRI koji istrče cijelu rutu, osigurat ćemo i nagrade. Posebne nagrade namijenjene su i ove godine za svu djecu koja sudjeluju u utrci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari