OVE SUBOTE

U subotu u Kostreni 19. Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ. Stiže 600 mališana, objavljene precizne upute za sudionike!

U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“, u subotu 20. svibnja 2023. na nogometnom igralištu NK Pomorac 1921 u Kostreni, održava se 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije u kojem će sudjelovati 15 dječjih vrtića s preko 600 sudionika.

Svibanj u Primorsko-goranskoj županiji ponovno postaje rezerviran za druženje, igru, smijeh, aktivnosti i zabavu djece predškolske dobi koja se okupljaju na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko -goranske županije.

Nakon kraće stanke radi pandemije festival se ponovo vraća među djecu, te Dječji vrtić „Zlatna ribica“ u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije po treći puta postaje organizator ovog događaja. Festival se održava po županijama diljem Hrvatske od 2002. godine. Riječ je o jedinstvenoj i jednoj od najmasovnijih sportskih manifestacija namijenjenih djeci predškolske dobi.

Cilj je manifestacije promocija odgoja djece putem sporta, poticanje na razvoj kroz sportske aktivnosti i ujednačavanje razvoja svih djetetovih osobina: intelektualnih, psihičkih i fizičkih. Kroz ovu manifestaciju šaljemo i pozitivnu poruku odraslima o važnosti sporta i usmjeravanju djece ka istome. Širimo optimizam i svijest o važnosti vlastitog truda i napora za ostvarivanje željenih rezultata.

Kako bi ovako veliko događanja proteklo bez poteškoća, organizatori su pripremili skicu na koji način će biti u subotu organiziran promet i parkiranje u tom dijelu Kostrene kao i  upute sudionicima koje prenosimo u cijelosti.

Upute organizatora: 

  • Okupljanje sudionika je u 10:00 sati na stadionu NK Pomorac 1921.
  • Parkiralište NK Pomorac rezervirano je za autobuse, dostavu, interventna vozila i automobile s akreditacijom.
  • Zabranjen je ulazak automobila s magistrale – koristiti alternativne pravce označene na skici crvenom bojom.
  • Ekipe koje na festival dolaze organiziarano autobusima i automobilima, na vjetrobranskim staklima moraju imati istaknut plakat, odnosno za osobna vozila akreditaciju Olimpijskog festivala.
  • Za autobuse koji dolaze iz pravca Rijeke: na kružnom toku izaći na drugom izlazu, vožnja magistralom do skretanja za NK “Pomorac” gdje će ekipe dočekati predstavnici organizatora. Za autobuse je osiguran parking uz stadion.
  • Za autobuse koji dolaze iz pravca Bakra: na kružnom toku kod zgrade TZ Kostrena u Šodićima, neposredno prije Inine benzinske stanice, izaći na četvrtom izlazu, vratiti se magistralom do skretanja za NK “Pomorac” gdje će ekipe dočekati predstavnici organizatora. Za autobuse je osiguran parking uz stadion.
  • Za navijače koji dolaze javnim prijevozom: Za Kostrenu voze autobusi Autotroleja, linija 10 magistralom, a linija 10 A uz more, Šetalištem Kostrenskih boraca. Autobusna stanica linije 10 je u neposrednoj blizini stadiona. Autobusna stanica linije 10 A je u neposrednoj blizini vrtića.
  • Za navijače koji dolaze osobnim automobilom iz pravca Rijeke: na kružnom toku u Šodićima izaći na prvom izlazu za Žurkovo i  nastaviti vožnju Šetalištem kostrenskih boraca te na raskršću kod “sidra” skrenuti lijevo. Parking za automobile osiguran je duž ulice, a  i nekoliko besplatnih parkirališta nalazi se u neposrednoj blizini.
  • Za navijače koji dolaze osobnim automobilom iz pravca Bakra: na kružnom toku kod zgrade TZ Kostrena u Šodićima, neposredno prije benzinske stanice, izaći na trećem izlazu za Žurkovo i nastaviti vožnju Šetalištem kostrenskih boraca te na raskršću kod “sidra” skrenuti lijevo. Parking za automobile osiguran je duž ulice, a i nekoliko besplatnih parkirališta nalazi se u neposrednoj blizini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari