SASVIM NEOBIČNA VOŽNJA

U subotu u Kostreni Halloween Night Ride; Biciklama do mjesečinom obasjanih strašnih rimskih ruševina!

Foto: Pixsell/ Goran Kovacic/ Unsplash

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s vodećim promotorima cikloturizma – Promotiv travel outdoor ove subote, 30. 10. 2021. godine s početkom u 18 sati vodi vas po mjesečinom obasjanoj Kostreni do strašnih rimskih ruševina.

Pridružite nam se u noćnoj rekreativnoj biciklističkoj turi Kostrenom, koja će biti u znaku popularnog Halloween-a. Nećemo vas zastrašivati, ali noćna kulisa i sjena mladog mjeseca idealna su pozornica za ples vještica, ovog puta na biciklima.

Nakon starta  na parkiralištu u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca, preko puta prepoznatljivog kostrenskog simbola – sidra, gdje se u olujnim noćima čuju uzdasi mornara, bar tako kaže legenda, krećemo preko strašne šume Žuknica prema Pavekima. Nastavljamo do Urinja i Svete Barbare nakon čega se počinjemo uspinjati prema vidikovcu Sopalj uz koji se nalaze i ostaci pretpovijesne istoimene gradine koja čuva mnoge tajne davne prošlosti, a možda i pokojeg rimskog duha?! Nakon predaha započinjemo sa spuštanjem prema Kostreni do TZO Kostrena, gdje će nas dočekati okrijepa u obliku kolača i kuhanog vina, kao i prigodna kulisa.

VIDEO DANA:

Vožnja će biti prilagođena uvjetima i tehničkim zahtjevima noćne vožnje. Od vas očekujemo da se maskirate u vještice i vilenjake, ogrnete paukovu mrežu, stavite na glavu kacigu u obliku bundeve ili se jednostavno sporski obučete.

Tura je namijenjena rekreativcima s umjerenom fizičkom kondicijom koji mogu svladati srednje zahtjevni prirodni teren i duljinu do 15 km kilometara s ukupnim usponom oko 300 metara.

Okupljanje: parking „Kod sidra“ (od 17:30)

Polazak: 18:00

Ruta: Kostrena – Urinj – Sopalj – Kostrena

Prijave: Online obrazac na https://cutt.ly/OE4gpWp

Kotizacija: bez naplate

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari