U SUBOTU: U prostoru Gradske vijećnice akcija s ciljem prevencije osteoporoze

Foto: Ilustracija

Provodit će se besplatno mjerenje mineralne gustoće kosti uz nalaz liječnika specijalista i savjet

U subotu 22. listopada od 8.30 do 18 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, u organizaciji Hrvatskog društva za osteoporozu i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke provodit će se besplatno mjerenje mineralne gustoće kosti uz nalaz liječnika specijalista i savjet, obavještavaju javnost iz Ureda Grada Rijeke.

Cilj ove aktivnosti je unapređenje i promicanje znanja o osteoporozi te pravovremena prevencija, dijagnostika i liječenje. Naime, osteoporoza je jedna od najčešćih metaboličkih bolesti današnjice i zahvaća oko 10% populacije.

Obzirom da bolest nastaje najčešće nakon menopauze, ovaj je pregled namijenjen ženama, ali i muškarcima iznad 50 godina života, ponajprije onima koji su do sada imali prijelome ili probleme kostima, a koji se ne liječe od osteoporoze niti su kontrolirali kvalitetu svojih kostiju.

Mole se zainteresirani da se, kako bi spriječili nepotrebne gužve, predbilježe za pregled kod gospođe Vesne Purković na broj tel: 209-625.

Predavanje na temu osteoporoze održat će se istog dana u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, u vremenu od 18 do 19 sati. Predavači će biti prof.dr.sc. Dubravka Jurišić Eržen i doc.dr.sc. Zlatko Giljević na temu “Ona i ja zajedno, Osteoporoza bolest suvremenog života”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari