U subotu u Voloskom zanimljivo predavanje “Tajna Zemljine unutrašnjosti”

Foto: Facebook

U subotu, 2. studenog 2019. s početkom u 18 sati u novom Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centru geolog Zvonimir Drvar će održati popularno-znanstveno predavanje „Tajna Zemljine unutrašnjosti“.  

Razorna snaga vulkana ili potresa podsjeća nas da je naša Zemlja itekako živa kao planet. Geološki procesi na Zemlji i ispod njene površine odgovorni su za izgled našeg planeta. Od naše Zemlje najbolje poznajemo njenu koru po kojoj se krećemo. Zahvaljujući Andriji Mohorovičiću danas znamo da se Zemljina kora proteže do određene dubine koja je nazvana po njemu – Mohorovičićev diskontinuitet. O njegovom velikom otkriću kao i o geološkim značajkama Zemljine građe više će biti priče na samom predavanju.

Zvonimir Drvar od 2015. do 2016. radi kao suradnik na Zvjezdarnici Zagreb, a od 2017. kao kustos i voditelj planetarija u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Redovito održava popularno-znanstvena predavanja u matičnoj ustanovi kao i na Zvjezdarnici Zagreb, te po školama i ostalim edukacijskim ustanovama.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari