Pljačke trgovina, divljanje u središtu grada… Je li na riječkim ulicama premalo policije?

Ilustracija (Facebook)

Obersnel: “Upravo o tome razgovaram s policijskom upravom”

Na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke vijećnica Morana Jokić (HNS) kazala je kako “prema osobnom dojmu zaključuje kako policije na riječkim ulicama nema dovoljno”.

Upitala je gradonačelnika Vojka Obersnela ima li informacije o ovoj promjeni te mogu li se poduzeti mjere za povećanjem sigurnosti građana, navodeći kako se u posljednje vrijeme dogodila nekoliko pljački trgovina.

Gradonačelnik Obersnel rekao je kako se slaže s percepcijom nedostatka policije na ulicama, spominjući porast kriminala i neprimjerenog ponašanja.

Naveo je kako projekt „Policajac u zajednici“, koji je kao cilj imao postavljanje kvartovskih policajaca, nikad nije u potpunosti zaživio.

Obersnel je rekao kako odgovor policije po ovom pitanju često spominje nedostatak ljudi, no gradonačelnik je kazao kako ne razumije njihovu organizaciju, navevši kako je u vrijeme Jugoslavije bilo manje zaposlenih policajaca, a u to se doba često moglo susresti milicajca na cesti.

Gradonačelnik je rekao kako će o ovoj temi biti još razgovora s policijskom upravom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari