NAJBOLJIMA NAGRADE

U tijeku Demo dan 11. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

Foto: Riportal.hr

U prostorima RiHuba održava se Demo dan pod nazivom Demo Day 20/11, na kojem će 11. generacija korisnika Startup inkubatora prezentirati svoje poslovne ideje razvijene tijekom boravka u inkubatoru.

Pod stručnim vodstvom 48 mentora u 11. generaciji Startupa inkubatora sudjelovalo je sveukupno 27 timova s 37 prijavljenih projekata.

Predstavnici 12 najboljih danas će prezentirati svoje poslovne ideje te odgovoriti na pitanja stručnog žirija. Najuspješniji timovi generacije bit će nagrađeni novčanim nagradama: prvi tim s 100.000,00 kuna, drugi s 50.000,00, dok će trećem pripasti 25.000,00 kuna.

Članovi stručne komisije su: Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Zoran Stojanović, voditelj službe odobravanja kreditnog rizika, Corporate odjel, Erste Bank, Stephanie E. Trpkov, savjetnica u Izvršnoj agenciji za malo i srednje poduzetništvo pri Europskoj komisiji, Vedran Blagus, investicijski menadžer u South Central Ventures i Stevica Kuharski, principal fonda Fil Rouge Capital.

Uz članove komisije, događaju prisustvuju predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić i Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović pozdravio je prisutne naglasivši kako su svi timovi prisutni upravo zbog znanja i inovativnosti, te truda uloženog unazad 8 mjeseci. Istaknuo je kako je Rijeka u 2019. godini skočila za čak 73 mjesta prema vrhu ljestvice na Startup bunku. Osvrnuo se i na završne radove u Proizvodnom parku Torpedo koji će biti namijenjen budućim inovatorima, kao i na rekonstrukciju Energane, koja je prenamijenjena iz bivše riječke tvornice papira u prostore za nove Startup inkubatore.

Nakon prezentacija sudionika, u večernjim satima će se održati dodjela priznanja najaktivnijim mentorima za doprinos u radu Startup inkubatora te proglašenje pobjednika i dodjela novčanih nagrada za tri najuspješnija tima.

Prvu nagradu uručuje mr.sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, drugu nagradu uručuje Jana Sertić, pročelnica OGU za poduzetništvo Grada Rijeke, a treću nagradu uručuje Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin.

Startup inkubator Rijeka je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. Od 2013. godine pruža besplatnu podršku fizičkim osobama u razvoju vlastitih poslovnih ideja. Do danas je usluge Startup inkubatora koristilo 173 timova, odnosno 435 korisnika. Mentorska mreža danas broji 48 stručnjaka, a ukupno je do sada održano 889 individualnih konzultacija.

U skladu s anti-covid mjerama u prostoru je obavezno držanje razmaka od 2 metra između posjetitelja, kao i dezinfekcija ruku. Zbog socijalne distance broj uzvanika je ograničen, a svi uzvanici evidentirani su na ulazu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja