ZA SVE KATEGORIJE KUPAČA

KLIKOM PO RIJEČKIM PLAŽAMA Bivio: Uvala koja mami na uživanje u ljetnim radostima!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ovoga ljeta na riječkim plažama na jednu stvar sigurno se nitko neće žaliti – na prevelike gužve!

Nakon Pećina, ovoga ljeta patrolirali smo i Biviom.

Foto: Mateo Levak/Riportal.hr

I odmah moramo reći – ovoj gradskoj plaži ne može se naći niti jedna jedina zamjerka ili manjkavost!

OK, neki će možda reći, “malo je previše betona”, ali takvi su današnji plažni standardi – kupači su navikli na komociju., i sigurno je mnogima draži ručnik na ravnom nego na kamenčićima. Naravno, lulo bi se i drugačijih mišljenja, ali sada je gotovo…

Plaža Bivio zadovoljava sve standarde – novi, funkcionirajući tuševi, kabine za presvlačenje, ulaz u more za djecu i starije građane, skakaonica za one hrabrije…

Redovniji korisnici usluga ove plaže već znaju da se za hlad moraju pobrinuti sami – bez suncobrana ne treba dolaziti na Bivio, jer su ona rijetka mjesta u hladu “meta” svih kupača. Sve do nekih 18 sati kada sunce nad Opatijom više ne “prodire” do cijele zapadne strane plaže pa kupači na toj strani napokon mogu “odahnuti” od jarkog sunca.

Tu je naravno i Empeduja beach/roštilj bar koji će svima zainteresiranima pružiti okrijepu, bilo u vidu kave i osvježavajućih pića, bilo u vidu slasnog zalogaja.

Ono što smo zamijetili danas i na Biviju, baš kao i na Pećinama, jest činjenica da se ovoga ljeta na riječkim plažama na jednu stvar sigurno nitko neće žaliti – na prevelike gužve!

Nažalost, zbog već dobro poznatih okolnosti, izostali su mnogi gosti ali i rodbina i prijatelji Riječana iz inozemstva, tako da mjesta na riječkim plažama ima napretek.

Pa kad je već tako, nema razloga da barem mi Riječani ove godine ne uživamo u moru i ljetu koliko god možemo…

Podsjetimo, Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama Grad Rijeka je u obvezi održavati pomorsko dobro na svom području. To se prije svega odnosi na obvezu održavanja plaža i pristupa moru, te zaštitu stjenskih pokosa.