DO 25. STUDENOG

U tijeku su prijave kandidata za etičko povjerenstvo gradskog vijeća Grada Rijeke

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Do 25. studenog 2022. godine otvoren je javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Etičkog povjerenstva, novog tijela Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, Gradsko vijeće Grada Rijeke donijelo je Kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Rijeke čija je svrha sprječavanje sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti članova Gradskog vijeća. Primjenu Kodeksa prati i nadzire Odbor za Statut, Poslovnik i propise Gradskog vijeća kao prvostupanjsko tijelo te Etičko povjerenstvo kao drugostupanjsko tijelo.

Etičko povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana. Za predsjednika i članove Etičkog povjerenstva biraju se osobe nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda u lokalnoj zajednici. Također, predsjednik i članovi Etičkog povjerenstva ne mogu biti nositelji političkih dužnosti, niti članovi političke stranke ili kandidati nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Rijeke.

Javni poziv, obrazac za prijavu i obrazac izjave kandidata za predsjednika i članove Etičkog povjerenstva dostupni su i mogu se preuzeti na web stranici Grada Rijeke, www.rijeka.hr

Kandidati svoje prijave na obrascima trebaju dostaviti do 25. studenog 2022. godine, u pisanom obliku, putem pošte na adresu: Grad Rijeka, Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja, Titov trg 3, s naznakom „Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Etičkog povjerenstva Gradskog vijeća Grada Rijeke“ ili osobno putem pisarnice Grada Rijeke, Titov trg 3.

Predsjednika i članove Etičkog povjerenstva bira Gradsko vijeće Grada Rijeke na prijedlog Odbora za izbor, imenovanja i razrješenja. Predsjednik i članovi Etičkog povjerenstva biraju se na vrijeme do isteka mandata članova Gradskog vijeća Grada Rijeke, a iste osobe mogu biti na tu dužnost izabrane najviše dva puta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views