DO 25. STUDENOG

U tijeku su prijave kandidata za etičko povjerenstvo gradskog vijeća Grada Rijeke

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Do 25. studenog 2022. godine otvoren je javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Etičkog povjerenstva, novog tijela Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, Gradsko vijeće Grada Rijeke donijelo je Kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Rijeke čija je svrha sprječavanje sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti članova Gradskog vijeća. Primjenu Kodeksa prati i nadzire Odbor za Statut, Poslovnik i propise Gradskog vijeća kao prvostupanjsko tijelo te Etičko povjerenstvo kao drugostupanjsko tijelo.

Etičko povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana. Za predsjednika i članove Etičkog povjerenstva biraju se osobe nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda u lokalnoj zajednici. Također, predsjednik i članovi Etičkog povjerenstva ne mogu biti nositelji političkih dužnosti, niti članovi političke stranke ili kandidati nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Rijeke.

Javni poziv, obrazac za prijavu i obrazac izjave kandidata za predsjednika i članove Etičkog povjerenstva dostupni su i mogu se preuzeti na web stranici Grada Rijeke, www.rijeka.hr

Kandidati svoje prijave na obrascima trebaju dostaviti do 25. studenog 2022. godine, u pisanom obliku, putem pošte na adresu: Grad Rijeka, Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja, Titov trg 3, s naznakom „Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Etičkog povjerenstva Gradskog vijeća Grada Rijeke“ ili osobno putem pisarnice Grada Rijeke, Titov trg 3.

Predsjednika i članove Etičkog povjerenstva bira Gradsko vijeće Grada Rijeke na prijedlog Odbora za izbor, imenovanja i razrješenja. Predsjednik i članovi Etičkog povjerenstva biraju se na vrijeme do isteka mandata članova Gradskog vijeća Grada Rijeke, a iste osobe mogu biti na tu dužnost izabrane najviše dva puta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari