U utorak kreće Vlakić Djeda Mraza, Riječki tunel u prosincu će biti otvoren po novom radnom vremenu

Božićno-novogodišnji ugođaj na Korzu i ove godine upotpunjuje vlakić Djeda Mraza koji će besplatno voziti užim centrom grada od 5. prosinca ove godine pa sve do 14. siječnja 2018. godine

Vlakić Djeda Mraza i ove godine poklon je Turističke zajednice grada Rijeke, Grada Rijeke i Radio Korza. Tehničku podršku i organizaciju potpisuje Agencija za marketing VJ Primorski j.d.o.o. Vlakić će voziti svaki dan od 16 do 19 sati, a jutarnji termini od 10 do 13 sati rezervirani su za vrtiće i škole.

U periodu od 16. do 23. prosinca vlakić će u poslijepodnevnom terminu voziti sat duže – od 16 do 20 sati. U dane 22.,24., 25. i 31. prosinca ove godine te 1. siječnja 2018. godine vlakić neće voziti. U slučaju vremenskih neprilika Vlakić Djeda Mraza neće voziti.

Radno vrijeme Riječkog tunela u prosincu

Nova riječka ulica, kako se popularno zna zvati obnovljeni vojni tunel koji se proteže od ulice Dolac pa sve do Katedrale sv. Vida, u prosincu će djelomično raditi po novom radnom vremenu.

Sve do 21. prosinca Tunel radi kao i do sada od 9 do 21 sat, u razdoblju od 22. do 26. prosinca je zatvoren, kao i 31.12. te 1.1.2018., dok će nakon 26. prosinca tunel biti otvoren u periodu od 9 do 17 sati.

U dane kada je tunel zatvoren, moguće je dogovoriti organizirane grupne posjete na e-mail adresu dominik@visitRijeka.hr.

Riječki tunel za javnost je otvoren u svibnju ove godine. Riječ je o tunelu kojeg je gradila talijanska vojska u dužini od 330 metara, u razdoblju od 1939. do 1942. godine. Širok je oko četiri i prosječno visok 2,5 metra.

Tunel je uredio Grad Rijeka kako bi se on mogao otvoriti za javnost, a radovi su uključivali različite zahvate na strujnim instalacijama u tunelu, postavu novih rasvjetnih tijela i strujnih priključaka te čišćenje i dosipavanje partera pijeskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari