U Gradskoj vijećnici održana komemoracija za pokojnog Andriju Vitezića, pročelnika Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke

Andrija Vitezić preminuo je 24. studenog ove godine

Bio je poštena i visoko moralna osoba, tolerantan, inspirativan i kreativan, uvijek otvoren za suradnju i poticanje novih ideja. U duši sanjar, osjećajan i samozatajan, nikad nametljiv ni hvalisav, spreman na pomoć i zajedništvo, rado viđen, svima drag prijatelj, kolega, izuzetno dobar i brižan otac i suprug, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Komemoracija Andriji Viteziću – članovi obitelji

Na komemoraciji su o kolegi, prijatelju govorili Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, dr. sc. Dušan Rudić, prodekan Veleučilišta u Rijeci, Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Saša Sablić, u ime Udruge LP Rock i Željko Valković, prijatelj pokojnog Andrije Vitezića.

Andrija Vitezić rođen je 1952. godine u Vrbniku. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a potom i magistrirao ekonomske znanosti iz područja menedžmenta. Poslovnu je karijeru započeo je Zavodu za društveno planiranje Zajednice općina Rijeka, a zatim je uspješno, u razdoblju od 1985. do 2005. godine, obavljao poslove direktora u nekoliko riječkih tvrtki. Na dužnosti pročelnika Odjela gradske uprave za poduzetništvo odgovorno i s puno entuzijazma radio je punih 12 godina, do iznenadne bolesti i smrti.

Tijekom njegova obnašanja funkcije pročelnika Odjela gradske uprave za poduzetništvo pokrenut je čitav niza programa i projekata s ciljem razvoja poduzetničkih sposobnosti i kompetencija mladih, poput projekta Kreativno Edukativne Škole za mlade poduzetnike – K.E.Š – u suradnji Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih, poticao je stipendiranje učenika u deficitarnim (obrtničkim) zanimanjima i približavanje mladih svijetu poduzetništva kroz projekt Start-up inkubator Rijeka.

Njegovim angažmanom pružana je financijska potpora poduzetnicima kroz razne oblike kreditiranja i sufinanciranja projekata. Iz njegova je Odjela predložen je i utvrđen od strane Gradskog vijeća važan dugoročni razvojni dokument Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke, s ciljem ostvarenja razvojnih poduhvata sadašnjih i budućih riječkih poduzetnika, osiguranje sredstava i izvora za realizaciju mjera, a sve u okviru strateških odrednica Grada Rijeke.

Gradonačelnik Vojko Obersnel upisuje se u Knjigu žalosti

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke, aktivno je promicao razvoj sadržaja urbanog turizma našeg grada. Pokrenute su dvije sajamske manifestacije Cvjetno proljeće i Florijana koje su postale poznate izvan granica grada Rijeke. Intenzivno je radio na marketinškim aktivnostima koje pridonose promicanju Grada Rijeke kao urbane sredine ugodne za posjetu kao turističke ili poslovne destinacije, te pogodne za investicijska ulaganja,

Sposobnost prenošenja znanja ostvario je angažmanom na Veleučilištu u Rijeci gdje je kao predavač 15 godina prenosio svoje bogato iskustvo izvodeći nastavu za predmete Operativni menadžment i Poduzetničke vještine. Bio je i društveno vrlo aktivan u članstvima raznih stručnih udruženja.

Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš upisuje se u Knjigu žalosti

Muzički talentiran, kao vrstan bubnjar, ostavio je traga na riječkoj glazbenoj sceni djelujući ponajviše u VIS Kristali, te nekoliko drugih glazbenih sastava. Bio je aktivan u Udruženju muzičara Rijeke i Udruzi LP Rock Rijeka.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, govoreći o tome kako je sudbina nepredvidljiva, a planovi koje stvaramo uvijek mogu krenuti nekim drugim nepoznatim putem, o svom kolegi rekao je:

Naš pročelnik Andrija Vitezić, za koji dan trebao je biti u mirovini za koju je imao toliko puno planova. Znao je da ga čeka operacija, ali bio je siguran da nakon toga kreće u mirniji dio svojeg života koji će posvetiti obitelji i svojim drugim velikim ljubavima i hobijima.

U zajedničkom radu koji nas je povezivao, prepoznavao sam prije svega Andrijinu temeljitost, skromnost i upornost.

Kao predavač na Veleučilištu u Rijeci bio je omiljen kod studenata jer im je prenosio svoja iskustva iz prakse. Nikada nije žalio vremena ni truda da bi s mladim ljudima razgovarao, a svi koji su kod njega pisali završni ili diplomski rad kažu da je bio mentor kakav se poželjeti može.

Jednako tako, njegovi najbliži suradnici u gradskom odjelu za poduzetništvo o njemu će uvijek reći da je prije svega bio čovjek, a tek onda pročelnik i šef. Iza Andrije ostaju veliki rezultati, oni profesionalni i ljudski. Imao je mnoge vrijednosti koje su ga isticale od drugih i sjećat ću ga se s poštovanjem”, kazao je gradonačelnik Obersnel a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views