''POSTANI POLICAJAC''

U utorak na Korzu Dani otvorenih vrata policije: Bit će izloženi presretači i motocikli, a policajci će izvesti i vježbe!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pozivamo sve građane, a osobito mlade osobe, da posjete Dan otvorenih vrata na Korzu te saznaju više informacija o policijskom pozivu i o tome kako mogu postati policajci, pozivaju iz policije.

Policijska uprava primorsko-goranska u okviru aktivnosti kampanje “Postani policajac” sutra će u Rijeci održati Dan otvorenih vrata.

Tako će u utorak, 13. lipnja, na Korzu (ispred Radio Rijeke) od 10.30 sati biti izložena policijska vozila i oprema ( vozilo policijskog presretača, policijski motocikl, vozilo za specijalne namjene Jedinice specijalne i interventne policije, vozilo za očevide- krim.tehnika, oprema za uzimanje otiska- krim.tehnika, oprema interventne policije), a građani će moći pogledati i pokazne vježbe policijskih službenika prema sljedećem rasporedu:

10.40-10.50 – pokazna vježba temeljne policije
10.50-11.00 – pokazna vježba interventne policije
11.00-11.10 – pokazna vježba pravosudne policije

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Pozivamo sve građane, a osobito mlade osobe, da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju više informacija o policijskom pozivu i o tome kako mogu postati policajci ili policajke.”, poručili su iz policije.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je dva natječaja za edukaciju budućih policijskih službenika. Prvi je Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i namijenjen je osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

Svi kandidati koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran i dinamičan posao, ali imaju i mogućnost napredovanja te nastavka obrazovanja.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari