ODAZOVITE SE

U utorak na Korzu infopult povodom Dana moždanog udara

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na riječkom Korzu, u utorak, 21. lipnja 2022. organizira se od 10 do 13 sati javnozdravstvena akcija u okviru Hrvatskog dana moždanog udara.

Podršku akciji dat će svojom nazočnošću Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i Đulija Malatestinić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije, koje će u 10:30 obići šator na Korzu.

Za građane će biti organizirana edukativna predavanja. U 11 sati će o prevenciji moždanog udara govoriti doc. dr. David Bonifačić, a predavanja o liječenju moždanog udara u 11:30 održat će dr. sc. Slavica Kovačić i doc. dr. David Bonifačić.

VIDEO DANA:

Uz edukativna predavanja, svim zainteresiranim građanima davat će se savjeti i dijeliti edukativni materijali o moždanom udaru i njegovoj prevenciji, prikazivat će se edukativni filmovi, a bit će organizirano i mjerenje rizikofaktora za moždani udar, mjerenje glukoze u krvi, krvnog tlaka, sarkopenija (test ustajanja) i mjerenje indeksa tjelesne mase.

Akciju organiziraju KBC Rijeka, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Medicinski fakultet u Rijeci i udruga Neurodeg, a podršku organizaciji pružilo je i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari