U utorak u riječkoj Sveučilišnoj knjižnici stručni skup ‘Čitanje prošlosti za budućnost’

Foto: Arhiva Riječanin

U utorak, 15. listopada u Dvorani Glagoljica Sveučilišne knjižnice u Rijeci (Dolac 1, Rijeka) od 12.00 do 14.30 sati održat će se stručni skup „Čitanje prošlosti za budućnost“

Na stručnom skupu „Čitanje prošlosti za budućnost“ govorit će se o Rijeci nekad i danas, o industrijskoj baštini Rijeke, riječkim ulicama, 180. obljetnici izuma fotografije te o Rijeci kao južnom polu Srednje Europe. Sudjeluju: Korina Udina, Alida Devčić Crnić, Ervin Dubrović, Miljenko Smokvina i Mladen Zubović.

Radi se o novoj aktivnosti projekta “Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”, u sklopu Civilnih inicijativa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture,  koja će se održati uz početak Mjeseca hrvatske knjige, a organizira ju Knjižničarsko društvo Rijeka i grupa građana Mlaka.

Sudionički program Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture provodi RiHub, a cilj je programa aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari