EVO KAKO JE BILO

Galerija | U Vili Antonio predstavljena knjiga Olega Mandića ,,Život obilježen Auschwitzom”

Knjiga „Život obilježen Auschwitzom“ Olega Mandića, Opatijca, posljednjeg čovjeka koji je napustio najzloglasniji nacistički logor, predstavljena je Vili Antonio, a uz autora su o knjizi govorili urednik u nakladničkoj kući Fraktura Seid Serdarević i novinar i publicist Neven Šantić, koji je priredio knjigu.

Prisutne su pozdravili predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Opatije Bruno Starčić i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, a prisutan je bio i pročelnik Ureda županije Goran Petrc. Oni su uputili čestitke Olegu Mandiću, a zahvale uz buket cvijeća dobila je i supruga gđa Duška.

Knjigu „Život obilježen Auschwitzom“ Oleg Mandić napisao je s bliskim suradnikom Nevenom Šantićem. Ova knjiga je ispovijed o sretnom i ispunjenom životu, o važnosti obitelji, o utjecaju sreće, ali i stalnoj opomeni da se zlo u svojem najgorem obliku uvijek i lako može vratiti. Oleg Mandić jedan je od rijetkih živih svjedoka užasa Holokausta, a njegova predavanja o zlu fašizma te o važnosti antifašizma i tolerancije danas slušaju mnogobrojni mladi ljudi diljem Hrvatske i Italije.

Nakon prezentacije knjige i dirljive te nadahnute priče Olega Mandića, autor je potpisivao knjige koje su se mogle kupiti po prigodnoj cijeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari