U UTORAK

U Viškovu održan prijem za jubilarne darivatelje krvi

U vijećnici Općine Viškovo, povodom Nacionalnog dana darivatelja krvi,  održan je prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Viškova koji su krv darivali 35, 50 i 75 puta

U ime Općine Viškovo, dobrovoljne darivatelje dočekali su Općinska načelnica Sanja Udović i zamjenik Oćinske načelnice Denis Mladenić. Prijemu su se također pridružili i predsjednica Gradskog društva crvenog križa Rijeka Petra Šuljić te predsjednik Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Viškovo Goran Vuković. 

“Vi u pravom smislu tih riječi spašavate živote jer krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor tog lijeka, a krv je lijek, jest čovjek – darivatelj krvi. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika, potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi. I zato vas moramo čuvati kao kap vode na dlanu.  Vi ste ponos našeg društva, ali i našeg Viškova. Čestitam vam današnji nacionalni dan darivatelja krvi te vam želim da ostanete dobrog zdravlja i da nastavite biti humani kao i do sada.”, naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.

Predsjednica Gradskog društva crvenog križa Rijeka Petra Šuljić također se zahvalila dobrovoljnim darivateljima na njihovom plemenitom činu te istaknula odličnu suradnju s Općinom Viškovo.

Naime, za redovnu djelatnost gradskog društva Crvenog križa Rijeka u koju spadaju i aktivnosti Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Viškovo, Općina Viškovo osigurala je nešto više od 230 tisuća kuna. 

Lukrecija Mendaš, Jasmin Adžajlić, Mario Balog, Darko Benčik, Dario Blažanović, Aleksandar Dolinar, Zdenko Janković, Davor Vižintin, Juraj Šoljić, Mesud Horozović i Josip Tihi ovom prilikom su za svoj nesebičan čin primili zahvalnice i prigodne poklone uz želje da nastave s ovim plemenitim i humanim djelovanjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari