HUMANITARNA CRTA

U Viškovu u utorak paljenje Pusta! Na Trgu na Brege humanitarna prodaja jote za Dječju bolnicu Kantrida

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Halubajski zvončari u svoje tradicionalno trodnevno obahajanje Kastavštine i Halubja krenuli su jučer, nastavljaju danas, a završnica je sutra, na sam Pust

Godišnji pokladni ophod zvončari s područja Kastavštine UNESCO je uvrstio na reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta.

U utorak 21.02.2023, na zadnji dan tradicionalnog trodnevnog ophoda, održava se i završna manifestacija paljenja pusta koju će u poslijepodnevnim satima obilježiti humanitarna akcija Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje koja počinje u 14.00 sati.

Na Trgu na Brege ispred crkve Svetog Mateja vrijedni obrtnici iz Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje pripremat će jotu koja će se moći kupiti po simboličnoj cijeni, a sav prihod od prodaje namijenjen je Dječjoj bolnici Kantrida.

Uoči dolaska Halubajskih zvončara, održat će se i izvlačenje tombole Halubajskih zvončara čiji je prihod također namijenjen u humanitarne svrhe.

U velikoj završnici, od 18 sati, Pust će biti okrivljen za sve što je pošlo po zlu protekle godine i, uz gromoglasnu zvonjavu, spaljen.

Meštrica Halubajskega karnevala Mića Maja zatim će vratiti općinski ključ općinskoj načelnici Sanji Udović, simbolizirajući tako kraj vladavine maškara.

‘Pridružite nam se sutra na Brege u centru Viškova i ne propustite veliko finale pusnih događanja.’, pozivaju iz Općine Viškovo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari