ZAHVALA SVIMA UKLJUČENIMA

Gradonačelnik Filipović: Hvala svima na uloženom trudu u uspjeh 40. Riječkog karnevala

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović uputio je danas zahvalu svima onima koji su uložili svoj trud i energiju u uspjeh ovogodišnjeg Riječkog karnevala

Njegovu zahvalu prenosimo u cijelosti:

Drage sugrađanke i sugrađani,  

dan nakon završnice jubilarnog, 40. Riječkog karnevala, želim iskreno zahvaliti svima koji su organizacijski, operativno, sudjelovanjem ili pak, kao posjetitelji i gledatelji, ovogodišnji Riječki karneval učinili još boljim i još posebnijim.

Maškarani duh, kroz ovih mjesec dana karnevala, pokazali su i mali i veliki, originalnim kostimima i alegorijskim kolima, veseljem i dobrom voljom, uvijek sa zajedničkom željom da   karneval ostane živa tradicija našega kraja i važan dio našeg riječkog ponosa. Velika međunarodna povorka, koja je u nedjelju prošla središtem Rijeke, bila je jedna od uspješnijih u povijesti održavanja karnevala.

Hvala svim Riječankama i Riječanima, svim gostima, posjetiteljima i gledateljima, koji su u velikom broju popratili velike i male maškare na riječkim ulicama, s njima uživali i veselili se mirno, na jedinstven, riječki način.

Tome su uvelike zaslužni djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, Javne vatrogasne postrojbe Rijeka,  djelatnici hitne pomoći, brojni zaštitari i redari. Zahvalu upućujem i svim djelatnicima gradskih komunalnih službi, Autotroleja i naravno Čistoće, čija su vozila građani prozvali posljednjim alegorijskim kolima. Zahvaljujući njima, Korzo i središte grada, dan nakon karnevalskog slavlja, dočekali su čisti i uredni. 

Dakako, uspjeh Riječkoga karnevala ne bi bio niti upola toliko velik bez brojnih predstavnika medija koji, s maškaranim duhom, vjerno prenose atmosferu kojom naš grad odiše tijekom karnevala, kroz svoje novine, TV i radijske programe, portale i društvene mreže. Hvala vam na tome.

Posebnu zahvalnost upućujem i organizatoru, Turističkoj zajednici Grada Rijeke, vjernom čuvaru karnevalske tradicije, koja je Riječki karneval odvela u svijet i predstavila sve njegove vrijednosti.

Hvala još jednom svima što ste, svatko u svom jednako važnom dijelu, zaslužni da na našem karnevalu uistinu svatko može biti ono što želi, na poseban, jedinstven i jednostavno – riječki način. Svojim ste trudom još jednom učinili Rijeku središtem jednog od najvećih i najboljih svjetskih karnevala.  

Vidimo se 2024. godine, na još jednom Riječkom karnevalu, koji će, uvjeren sam, upravo zbog svih vas, biti još bolji, još jači i još više riječki!“, poručio je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari