SAVRŠEN ZA SVE GENERACIJE

U ‘Zajcu’ još dvije izvedbe ‘Orašara’! Na Badnjak besplatne ulaznice za djecu

Foto: Fanni Tutek Hajnal

Savršen za sve generacije, “Orašar” je čarolija koja se pamti zauvijek

Kako bi se uspjelo udovoljiti velikom interesu publike za baletnu predstavu, obiteljski blagdanski klasik “Orašar”, uz one već izvedene pred rasprodanim gledalištem, na program riječkog HNK Ivana pl. Zajca dodane su još dvije izvedbe ovog baleta: u četvrtak 23. prosinca u 19.30 sati te ona posebna na Badnjak, 24. prosinca u 12.00 sati kada će ulaznice za djecu mlađu od 14 godina biti gratis kao božićni poklon „Zajca“ svojoj najmlađoj publici.

Savršen za sve generacije, “Orašar” je čarolija koja se pamti zauvijek, budi dijete u svakome od nas, bajka koja je postala neizostavan dio blagdanske tradicije.

Riječki “Orašar” u koreografiji Maura de Candije, uz predivnu svevremensku glazbu Čajkovskog, u elegantnim scenografskim i kostimografskim rješenjima te uz dozu humora, pruža novi pogled na ovu bajku. Prema originalnom Hoffmannovom književnom djelu, De Candia stvara novi svijet između stvarnosti i sna u kojem je sveprisutna čarolija, a kojeg je kritika je ocijenila „vrhunskim baletnim spektaklom u svakom smislu“.

Scenografkinja i kostimografkinja je Margrit Flagner, oblikovatelji svjetla su Mauro de Candia i Dalibor Fugošić, a dramaturginja je Patricia Stöckemann.

Ulogu Marie u četvrtak pleše Maria Matarranz de las Heras, a u petak Mao Fujita. Orašara će plesati Tilman Patzak, a Drosselmeyera Michele Pastorini. U predstavi sudjeluje cijeli baletni ansambl, a uz njih i učenice riječke OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Postanite dio božićne bajke u „Zajcu“, upotpunite svečanost blagdana očaravajućom ljepotom i neodoljivim sjajem „Orašara“!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari