U SUBOTU

„U zdravom tijelu zdrav zub“; U subotu u Parku Mlaka održana zanimljiva manifestacija

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u subotu 18. rujna u Parku Mlaka održala se manifestacija „U zdravom tijelu zdrav zub“.

Organizatori ove manifestacije su Nastavni zavod za javno zdravstvo primorsko-goranske županije, Grad Rijeka i udruga DIP – Društvo za istraživanje i potporu. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i projekta „Živjeti zdravo“, a  povodom Europskog tjedna mobilnosti te Europskog dana oralnog zdravlja.

Mladi iz Udruge DIP kroz nordijsko hodanje po Parku Mlaka učili su o važnosti oralnog zdravlja, a u tome su im pomogli tajni gosti – stomatolozi. Kroz interaktivan način i uz pomoć rekvizita, stomatolozi su im pokazali pravilne načine njege zubiju te ih educirali o važnosti svakodnevnog pranja zubi.

Udruga DIP – Društvo za istraživanje i potporu osnovana je 2013. godine s ciljem unaprjeđenja života građana, prevencije društvene isključenosti, promocije zdravog načina života, humanosti i solidarnosti, a prvenstveno prema skupinama s manje mogućnosti.

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je posvećena održivoj mobilnosti koja se uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna. Grad Rijeka uključen je u ovu manifestaciju od samog početka 2002. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari