PGŽ FINANCIRALA 460 000 KUNA

U zgradi Doma zdravlja PGŽ postavljena podizna platforma za pristup osobama s invaliditetom

Završeni su radovi na postavljanju podizne platforme za primjereni pristup osobama s invaliditetom te teže pokretnim osobama u zgradi Doma zdravlja PGŽ (staro „Riječko rodilište“) koje je s gotovo 460 000 kn financirala Primorsko-goranska županija.

Uz čestitke medicinskom osoblju povodom Međunarodnog dana sestrinstva zamjenica župana Marina Medarić istaknula je zadovoljstvo kako napreduju investicije u zdravstvu, među kojima je i ova u Domu zdravlja na adresi Ive Marinkovića 11,  bez obzira što je cijeli prihod ugrožen pandemijom koronavirusa.

„Budžet Doma zdravlja PGŽ iznosi 6.900.000 od čega je gotovo 3.200.000 iz decentraliziranih sredstava, a preko 3.700.000 iz izvornog proračuna PGŽ. Vjerujem da će to unaprijediti zdravstvenu skrb u Gorskom kotaru, na otocima i u Gradu Rijeci, a isto tako obnovit će se i vozni park“, zaključila je Medarić.

„U zgradi Domu zdravlja PGŽ u „starom Riječkom rodilištu“ našim se građanima pružaju zdravstvene usluge iz područja obiteljske i dentalne medicine, ginekologije, psihijatrije, kliničke psihologije, medicine rada i sporta te patronažne službe“, istaknuo je ravnatelj Doma Vladimir Mozetič te dodao:

„Postavljanje podizne platforme omogućava kvalitetnu dostupnost pacijentima na sve četiri etaže zgrade. Na taj način smo dodatno aktivirali sve prostore u zgradi s osnovnim ciljem da građani na jednom mjestu imaju polivalentnu zdravstvenu zaštitu kako na primarnoj razini tako i na izvanbolničkoj, polikliničkoj zdravstvenoj zaštiti.“

 

Objekt Doma zdravlja u ulici Ive Marinkovića izgrađen je na način da nije bila osigurana dostupnost osobama sa posebnim potrebama te je bilo potrebno izraditi vertikalno podiznu platformu za osiguranje dostupnosti na sve etaže zgrade. Ukupna neto korisna površina zgrade iznosi 1.883,08 m², od čega 78,47% površine se odnosi na prostore Doma zdravlja PGŽ.

Događaju su prisustvovale i pročelnica UO za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views