UBER OBOŽAVAJU RIJEČKI STUDENTI: Među najčešćim vožnjama – lokaliteti Sveučilišta u Rijeci!

Foto: Riječanin

Riječani se u Uber najčešće pouzdaju kada putuju i moraju na vrijeme stići na autobusni kolodvor

Od 150.000 Hrvata koji koriste Uber, čak 40 posto vozi se njime nekoliko puta tjedno. 83 posto kaže da je to zbog prihvatljivih cijena, a 71 posto kao veliku prednost ističe lakoću naručivanja vožnje. Posebno cijene transparentnost cijena, odnosno, što i prije no što sjednu u auto Uberovog partnera, znaju koliko će ih vožnja koštati.

Uber je korisnicima u Hrvatskoj postao najefikasniji način kretanja do samog centra u najvećim hrvatskim gradovima, ali i do trgovačkih centara ili kolodvora. Pokazala je to analiza Ubera prema svim lokacijama na koje su se Hrvati vozili u prošloj godini u Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Riječani se u Uber najčešće pouzdaju kada putuju i moraju na vrijeme stići na autobusni kolodvor.

Drugo omiljeno mjesto im je Tower centar, a zatim sami centar grada. U 15 najposjećenijih lokacija u Rijeci našla su se i četiri obrazovne institucije. Među ostalima, Uber vole studenti Veleučilišta Rijeka, medicine i prava!

 

RIJEKA: Redosljed lokacija prema popularnosti

1. Glavni autobusni kolodvor
2. Tower centar Rijeka
3. Jelačićev trg
4. Sveučilište u Rijeci
5. West Shopping Center Rijeka
6. Veleučilište u Rijeci
7. Korzo
8. Riva
9. Pravni fakultet
10. Gat Karoline Riječke
11. Opatija
12. Srdoči
13. Trg Riječke Rezolucije
14. Željeznički kolodvor
15. Medicinski fakultet

U Splitu su najtraženije vožnje Uberom u tri najveća trgovačka centra – Mall of Split, City Centre One i centar Joker. Nakon shopping destinacija u svome gradu, Splićani se najčešće druže u centru, na svom Peristilu i Rivi.

Centar grada najčešće je mjesto susreta i u Zagrebu, no naredna tri najpopularnija mjesta u glavnom gradu su – kolodvori! Uberovi korisnici u metropoli najčešće traže prijevoz do ili od autobusnog kolodvora, aerodroma i željezničkog kolodvora. Osim Zagrepčana, na ovim lokacijama Uber naručuju i mnogobrojni turisti koji dolaze u Zagreb. U centru grada najdraže im je križanje Tesline i Preradovićeve ulice, odnosno najbliža točka Cvjetnom trgu do koje se može doći autom. Čak 32 posto zagrebačkih vožnji prošle godine počelo je ili završilo upravo na tom mjestu. Slijede lokacije blizu Trga bana Jelačića: Europski trg i Kaptol, Gajeva ulica, Gundulićeva, križanje Petrinjske i Amruševe te Zrinjevac.

“Uber je u ove dvije i pol godine postao sastavni dio života građana koji cijene sigurnu, transparentnu i učinkovitu uslugu. Bez obzira idu li u izlazak, na posao ili na ručak kod obitelji, znaju da će s Uberom tamo stići sigurno i uz prihvatljivu cijenu. Cijenimo ukazano povjerenje te nastavljamo raditi na unapređenju i širenju naše usluge kako bi se svi građani bezbrižno mogli kretati u gradovima”, rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Istraživanje o najpopularnijim lokacijama u gradovima, Uber je proveo tijekom 2017. godine potpuno anonimno, bilježeći početne i odredišne lokacije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari