Ubrzo i u Rijeci testiranje uzoraka potencijalno zaraženih! Nastavni zavod PGŽ otvara laboratorij

Foto: Riportal.hr

Uzorci se više neće morati slati u Zagreb u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić izvijestila je kako se sredinom tjedna očekuje početak rada laboratorija Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji će biti osposobljen za testiranje uzoraka potencijalno zaraženih na koronavirus.

FOTO: PGŽ

Ispunjeni su svi preduvjeti za rad laboratorija. Napravljene su komore tzv. treće generacije s posebnim sustavom ventilacije te se izvršila edukacija medicinskog osoblja. Trenutno je u tijeku validacija provjere prostora.

Bolnica se pripremila i za treću fazu stupnja pripravnosti zdravstvenog sustava.

Klinika za neurologiju KBC Rijeka prenamijenjena je za bolničku skrb najzahtjevnijih pacijenata kojima je potrebna intenzivna skrb uz potporu respiratora.

Domovi zdravlja imaju obvezu 24-satnog dežurstva posebnih prijemnih ambulanti za ulaz u sustav osoba za koje se sumnja da mogu biti oboljeli koronavirusom.

Akutno zbrinjavanje bolesnika u KBC Rijeka odvija se normalno kao i dobrovoljno doniranje krvi. Malatestinić je istaknula i da su otvorene i tri nove telefonske linije za komunikaciju s epidemiolozima  preko broja 112.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari