UČENICI DARIVALI RIJEČKI KBC: Škola za primijenjenu umjetnost oplemenila prostore Klinike za oftalmologiju

Radi se o sedam oslikanih gipsanih reljefa lica, postavljenih u novouređenim prostorima Zavoda za dijagnostiku i liječenje bolesti oka

Na Klinici za oftalmologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka svečano je upriličena primopredaja umjetničkih radova učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Radi se o sedam oslikanih gipsanih reljefa lica, postavljenih u novouređenim prostorima Zavoda za dijagnostiku i liječenje bolesti oka.

Oslikani reljefi lica nastali su u korelaciji na nastavnim predmetima Plastično oblikovanje, Obrada sadre te Crtanje i slikanje, pod mentorstvom prof. Mirte Grandić, prof. Tamare Paškvan i prof. Zrinke Kralj. Izradili su ih učenici 3. B razreda školske godine 2016./2017. – Aurora Dakić, Denis Kocijan, Filip Kodrić, Laura Krulčić, Marko Mrvoš, Mihaela Šarunić i Igor Šupica.

Ti radovi, postavljeni u izlogu trgovine Max Mara, osvojili su prvu nagradu za riječke izloge u lipnju prošle godine.

Višegodišnja suradnja dviju ustanova nastavit će se i dalje, kontinuiranim aktivnostima kojima se bolničko okruženje nastoji učiniti humanijim za pacijente i njihove bližnje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari