EDUKATIVNO-ZABAVNA AKTIVNOST

Učenici educirani o postupanjima u slučaju katastrofa i nesreća

Edukacija je održana za sve učenike osnovne škole i prve razrede srednje škole

Jučer, 13. prosinca Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Rijeka  u suradnji sa Srednjom talijanskom i Osnovnom školom Dolac iz Rijeke, održao je edukativno-zabavnu aktivnost kojoj je cilj edukacija učenika o pravilima i postupanjima uslijed velike nesreće ili katastrofe, kao i upoznavanje s operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Aktivnost je provedena u nekoliko radnih točaka, u sklopu kojih su održane prezentacije o funkciji i uporabi broja 112, mogućim rizicima od prirodnih i tehnoloških nesreća, ustroju sustava civilne zaštite u RH kao i o mogućnostima dragovoljnog učešća u njemu te pružanja osobne i uzajamne zaštite.

Djelatnici i dragovoljci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka učenicima su prezentirali specijalističku opremu koju koriste u raznim aktivnostima spašavanja, kao i način uporabe ove opreme, a prezentirano je i podizanje šatora za formiranje šatorskih naselja.

U sklopu edukacije održana je i pokazna vježba rada vodiča i potražnog psa s ciljem edukacije o aktivnostima traganja i spašavanja i pokazana oprema koju koriste vodiči potražnih pasa.

Edukacija je održana za sve učenike osnovne škole (200 učenika) te prve razrede srednje škole (60 učenika).

Uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, aktivnosti su nazočili i djelatnici i dragovoljci Državne intervencijske postrojbe Rijeka te policijski službenik I. policijske postaje Rijeka koji je prisutne učenike  upoznao učenike s  preventivnim aktivnostima policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari