GRAĐANNSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Učenici OŠ Vežica za susret s gradonačelnikom Filipovićem pripremili pregršt pitanja!

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović s pročelnicom Ivom Erceg održao je prijem za učenike OŠ Vežica, koji su gradsku upravu posjetili u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje.

Na susretu s gradonačelnikom bili su učenici šestih i sedmih razreda, koji pohađaju Građanski odgoj i obrazovanje. Radi se o izvannastavnoj aktivnosti koju je u riječkim osnovnim školama pokrenuo upravo Grad Rijeka kako bi promicao nenasilje, toleranciju i solidarnost te kod učenika razvijao ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti te poštovanju ljudskih prava kao i na razumijevanju života u građanskom društvu.

Učenici su ispričali gradonačelniku i pročelnici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Ivi Erceg što trenutno uče na nastavi Građanskog odgoja i obrazovanja.

Učenici su gradonačelniku postavili mnogo pitanja, zanimajući se za uređenje školskog okoliša njihove škole i način uvođenja zdravstvenog odgoja u riječke osnovne škole preko pitanja o čistoći grada i gradnji autobusnog kolodvora do pitanja o obnovi HNK Ivana pl. Zajca i radovima koji se odvijaju na brojnim mjestima u gradu.

Učenici su u posjet gradskoj upravi i gradonačelniku došli u pratnji učitelja povijesti Bruna Vignjevića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari