Učenicima iz Rijeke čak tri nagrade na likovnom natječaju “Predstavljam se svijetu 2019.“

Učenici iz Rijeke odnijeli su čak 3 nagrade na likovnom natječaju na kojemu je sudjelovalo 2400 učenika iz cijele Hrvatske – više od 1400 radova, 2400 učenika, 300 učitelja iz 220 škola

Veliko finale, svečana dodjela nagrada i izložba nagrađenih radova nacionalnog likovnog natječaja za učenike osnovnih škola „Predstavljam se svijetu 2019.“ Profil Kletta. Dodijeljeno je ukupno 40 nagrada najboljim likovnim radovima od kojih je čak 3 otišlo učenicama i učenicima iz Rijeke.

Nagrađene su Leona Disep i Nika Barin-Turica iz OŠ Turnić za dizajn plakata i oblikovanje suvenira, kojima je mentorica bila Maja Vodanović te učenici 3.b razreda OŠ Nikole Tesle za osmišljavanje razredne zastave s mentoricom Svijetlanom Brnabić.

Nika Barin-Turica – suvenir

Osim nagrađenih učenika i ponosnih roditelja i učitelja-mentora iz cijele Hrvatske, dodjeli nagrada prisustvovali su i pojedini članovi stručno-učiteljskog žirija (Martina Kosec, Dijana Nazor, Jurana Linarić Mihalić, Petra Ružić, Danica Sardelić, Ivana Maradin i Narcisa Kolar) i članovi stručno-umjetničkog žirija (kolektiv MUZE, Suzana i Reno Ritz, Tomislav Torjanac, Robert Knjaz i Lana Hudina) koji su dodijelili nagrade i posebna priznanja.

Tema natječaja – identitet – ususret predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije i Rijekom EPK 2020. godine.

Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na kreativno propitivanje važnosti, vrijednosti i posebnosti kulturne i prirodne baštine, nasljeđa i tradicije zavičaja i zajednice kojoj pripadamo te osmišljavanja vizualnih, kreativnih i inovativnih likovnih rješenja identiteta kojima se predstavljamo i po kojima smo prepoznatljivi u svijetu uoči predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije te Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture u 2020. godini.

Od 1404 radova, stručan žiri nagradio je 40 najboljih u 5 kategorija u kojima su učenici redizajnirali čak 444 naslovnica najdražih lektirnih djela. Osim u kategoriji naslovnice, učenici su mogli prijaviti svoje radove u kategoriji portret kojim su dočarali hrvatske velikane, plakatom su predstavili čitavu Hrvatsku, suvenirom su nam približili okuse, mirise i baštinu svoga kraja te su osmislili razredne zastave.

Sve što su učenici kistom, tušem, olovkom, ugljenom, kolažom i škarama istaknuli, izrazili i oblikovali, ne samo da je vrijedno i pokazuje njihovo vladanje likovnim vještinama, nego i pokazuje njihovu produktivnu darovitost i velik potencijal koji se u svakom učeniku ponaosob skriva.

Učenici i učitelji predstavili su se svijetu IZZI – interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views