VELIKA OBLJETNICA

Učenički dom Kvarner proslavio 75. rođendan

Učenički dom Kvarner prigodnom svečanosti u HKD-u na Sušaku proslavio je 75. rođendan. U povodu ove velike obljetnice ravnateljica Dubravka Alar Vičević istaknula je da u Domu boravi tristotinjak učenika i učenica u 13 odgojnih skupina.

“Protekom vremena razvila se definicija kvalitetnog učeničkog doma kao odgojno-obrazovne ustanove pa naši korisnici dobivaju sve više sadržaja i mogućnosti aktivnog osmišljavanja vremena koje provode u domu. Potičemo ih na aktivno bavljenje sportom, tjelovježbom, na izražavanje putem likovnog stvaralaštva, dramskog izraza, fotografije i pisane riječ”, rekla je ravnateljica.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin, uz rođendanske čestitke osvrnula se na dobru suradnju Doma i Županije kao osnivača te je podsjetila da je u dvorištu Učeničkog doma nedavno niknula nova školska sportska dvorana Medicinske škole. “Vrlo brzo ćemo vam urediti i školsko igralište kako biste imali još bolje i kvalitetnije uvjete. Čekamo samo povoljne vremenske uvjete”, najavila je Stilin.

Ujedno je dodala i da su zaposlenici učeničkih domova korisnicima ponekad i više od roditelja, a upravo će im to biti jedno od najljepših sjećanja na srednjoškolsko obrazovanje.

U sklopu svečanosti u HKD-u na Sušaku otvorena je i izložba učeničkih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari