PRIGODAN POKLON

Učiteljski fakultet u Rijeci proslavio 15. obljetnicu rada; Predstavnici Grada iznijeli zanimljiv prijedlog

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci ove godine obilježava 15. godina svog rada, a na njemu se trenutno oko 600 studenata obrazuje na studijima razredne nastave i predškolskog odgoja

Tim povodom fakultet je posjetio riječki gradonačelnik Marko Filipović zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Krpan, a o uspjesima i budućim planovima razvoja fakulteta kao i o nastavku dobre suradnje između fakulteta i Grada Rijeke razgovarali su s dekanicom prof.dr.sc. Lidijom Vujičić, prodekanicom za nastavu i studente Petrom Peić Papak, prodekanom za znanost i međunarodnu suradnju Marinkom Lazzarichem, prodekanicom za poslovne odnose i razvoj Jasminkom Mezak te tajnikom Željkom Ševerdijom.

Dekanica Vujičić zahvalila je gradonačelniku na potpori koju fakultet ima od strane Grada Rijeke, a razgovaralo se i o mogućnostima daljnje suradnje.

Zamjenicu gradonačelnika Sandru Krpan zanimalo je bi li se s fakultetom mogla ostvariti suradnja prilikom osmišljavanja programa zdravstvenog odgoja kojeg Grad Rijeka planira uvesti u osnovne škole kojima je osnivač.

Također, bilo je riječi i o mogućnostima otvaranja dječjeg vrtića u sklopu fakulteta, po uzoru na fakultete u razvijenim zapadnim zemljama, a koji bi omogućio studentima praktičan rad za buduće zanimanje odgojitelja već od samih početaka njihova obrazovanja.

VIDEO DANA:

Prema riječima dekanice Vujičić interes za upisivanje studija na riječkom Učiteljskom fakultetu iskazuju studenti iz cijele Hrvatske i to oni s visokim prosjekom ocjena, a mnogi od njih po završetku studija ostaju živjeti i raditi u Rijeci.

Povodom obilježavanja 15. godina rada fakulteta, gradonačelnik Filipović uručio je dekanici prigodan poklon kao i desetak knjiga za biblioteku fakulteta.

Odluku o osnivanju Učiteljskog fakulteta u Rijeci, kao sastavnice Sveučilišta u Rijeci, usvojio je Senat Sveučilišta u Rijeci na sjednici održanoj 27. siječnja 2006. godine.

Misija je Učiteljskog fakulteta u Rijeci postizanje izvrsnosti u obrazovanju studenata, budućih odgajatelja i učitelja koji će temeljem stečenih ishoda učenja biti spremni odgovoriti na sve izazove svoje profesije i predstavljati anticipacijsku snagu napretka i razvoja društva znanja u zajednici u kojoj djeluju.

Intencija Učiteljskog fakulteta je biti među vodećim nacionalnim akademskim institucijama za obrazovanje učitelja i odgajatelja, prepoznatljiv i u međunarodnim okvirima kao i težnja ostvarivanju kvalitetnog i učinkovitog obrazovanja temeljnog na ishodima učenja i koncepciji cjeloživotnog obrazovanja.

Fakultet djeluje kao dinamična institucija koja sustavno i organizirano potiče mobilnost i razvoj istraživačkih karijera, omogućuje izražavanje talenata i poduzetničke energije svakoga pojedinca. Vizija fakulteta je trajno unapređivanje svoje djelatnosti, ostvarivanje visokih akademskih standarda i aktivno preuzimanje pune odgovornosti za kvalitetu vlastitog djelovanja i napredovanja.

Usmjerenost uprave i djelatnika Fakulteta je na konstantnom ulaganju u nabavu opreme za obavljanje svoje osnovne djelatnosti te je tako u posljednjih pet godina uređeno pet predavaonica s ciljem unapređenja i podizanja kvalitete nastave. Tako su uređeni odnosno opremljeni STEM laboratorij, informatička predavaonica, inkluzivni kabinet te su nabavljene pametna ploča i peć za keramiku.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari