Udruga SMART poziva: Riječani, organizacije i pojedinci, uključite se u akciju “Hrvatska volontira”

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 25. svibnja, najavljuju iz SMART-a, udruge za razvoj civilnog društva, pozivajući neprofitne organizacije da se uključe.

Time će se deveti put zaredom ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kako se navodi, “volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima”.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju, te da uključivanjem što većeg broja volontera i zaposlenika tvrtki pokažu da se zajednički može više i bolje.

Svoje aktivnosti organizacije mogu prijaviti do 17. svibnja 2019., putem online baze aktivnostina kojoj će se nalaziti popis svih aktivnosti koje će se odvijati u tjednu Hrvatska volontira.

“Nastavno na prošlu godinu, i ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Uključite se i vi!” navodi se u SMRT-ovu pozivu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari