DONOSIMO DETALJE

Udruga UZOR iz Rijeke prikuplja donacije na Čini pravu stvar platformi za organiziranje dječjeg kampiranja

Riječka udruga UZOR za pomoć, podršku i zaštitu ranjivih skupina te brigu o mentalnom zdravlju prikuplja 7.400 eura za ljetno kampiranje djece i mlade slabijeg socioekonomskog statusa.

Kako bi djeca mogla što više boraviti u prirodi i razvijati fizičke i mentalne vještine te znanja, riječka Udruga UZOR pokrenula je izazov na Čini pravu stvar platformi pod nazivom „Kampiraj i profitiraj“ s ciljem prikupljanja sredstava za organiziranje ljetnog kampa. Prikupljenim sredstvima financirat će se boravak 20 djece koji su korisnici udruge, a takvo im je kampiranje nedostižno uzimajući u obzir njihove obiteljske i životne prilike.

„Boraveći u potpuno novom, podražavajućem okruženju djeca će se, u druženju s vršnjacima, upuštati u nove i zanimljive aktivnosti kao što su jedrenje, ples, ronjenje, čišćenje plaže, planinarenje i prepoznavanje biljaka. Tijekom boravka u kampu razvit će i nadograditi raznovrsne vještine potrebne za život, podržati svoju samostalnost, sliku o sebi i samopouzdanje“, istaknula je Ana Fabijan programska koordinatorica u udruzi UZOR.

Udruga UZOR aktivna je već više od 15 godina na području pomoći i zaštite ranjivih skupina te djeluje u dva programska područja. Suzbijanje nasilja nad ženama, djecom i u obitelji kao i zaštita te podrška mentalnom zdravlju djece, mladih te njihovih obitelji. Jedan od istaknutijih projekata Udruge je Laboratorij za učenje u kojem 21 volonterka pomaže čak 259 korisnika u savladavanju prepreka u učenju. Uz Laboratorij za učenje, udruga provodi aktivnosti pod imenom Kultivator slobodnog vremena čiji je cilj ponuditi djeci kvalitetne i smislene aktivnosti provođenja slobodnog vremena poput penjanja, windsurfinga, parkoura i  radionica u prirodi.

Platforma Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma A1 Hrvatske za dobrotvorni fundraising koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu te udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 50 udruga, a zajedno su do sada prikupili gotovo 2 milijuna kuna. Ljetni kamp Udruge UZOR i izazov „Kampiraj i profitiraj“ možete podržati donacijom na poveznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari