NATJEČAJ ZA ODRŽIVE PROJEKTE

Udruga Žmergo poziva učenike svih škola u PGŽ na sudjelovanje u nagradnom natječaju “NE OKOLIŠAJ!”

Žmergo poziva osnovne i srednje škole Primorsko-goranske da se prijave na nagradni natječaj za održive učeničke i školske projekte “Ne okolišaj!”

Udruga Žmergo i ove godine organizira natječaj za održive učeničke i školske projekte u sklopu projekta “Ne okolišaj, posadi ideju za budućnost” kojeg provodi uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“Ne okolišaj!” je nagradni natječaj za najbolji učenički, odnosno školski projekt prožet održivosti, solidarnosti, pravednosti, a koji promiče koncepte nula otpada, nula kilometara, 5R, kružna ekonomija i sl., naslanjajući se na 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Natječajem se želi potaknuti maštu i kreativnost učenika te poduprijeti razvoj njihovih vještina za osmišljavanje inovativnih rješenja kao odgovor na prepoznate okolišne izazove na lokalnoj, ali i globalnoj razini te osvijestiti djecu, kao i njihove učitelje te roditelje o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje otpada.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji i to kao učenici pojedinci te razredni odjeli, odnosno skupine učenika u 3 kategorije:

  • “zero waste” učionica ili razred
  • organski školski vrt
  • kreativna djela i uporabni predmeti izrađeni ponovnom upotrebom (kućnog) otpada.

Prijave su otvorene do 15. ožujka 2023., a rezultati će biti objavljeni 20. ožujka 2023. na WEB stranici Udruge Žmergo.

Prijava na natječaj je besplatna, a podnosi se ispunjavanjem online obrasca koji se nalazi na web stranici Udruge Žmergo i u Pravilima natječaja. Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na info@zmergo.hr.

Veselimo se vidjeti i oduševiti se “malim” umjetničkim djelima izrađenima ponovnom upotrebom otpada, a najbolja među njima bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova na web stranici Udruge Žmergo.

Sretno svim prijaviteljima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari