U SKLOPU ENOGASTRO FESTIVALA

Udruge Srce za nju i enofestival WineRi pozivaju na panele posvećene zdravlju

Foto: Ilustracija

U sklopu enogastro festivala WineRi, koji će se 8. i 9. ožujka održati u Exportdrvu, udruga „Srce za nju“ organizira dva zdravstvena panela na kojima će govoriti medicinski stručnjaci iz Rijeke, Opatije i Zagreba.

Prvi panel „Životna snaga za endometriozu“ posvećen je bolesti s kojom se susreće sve veći broj žena, a održat će se 8. ožujka od 16 do 18 sati.

Na panelu sudjeluju izv.prof.dr.sc. Mario Ćorić, dr. med. specijalist ginekologije i opstetricije i predsjednik Hrvatskog društva za endometriozu, doc.dr.sc. Marko Klarić, dr. med. specijalist ginekologije i opstetricije doc.dr.sc. Karin Kuljanić, prof., klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja, članica Udruge Iva Keglević, mag. med. techn. te pacijentica Vedrana Navratil Bakić. Panel moderira urednica i novinarka HRT centra Rijeka Matea Krmpotić.

Drugi panel, koji će se održati 9. ožujka od 16 do 18 sati, pokušat će dati odgovor na pitanje zašto je vino dobro za zdravlje? Na panelu u organizaciji udruge „Srce za nju“ i udruge „Žene i vino“ sudjeluju prof.dr.sc. Greta Krešić, dip. ing. prehrambene tehnologije, kardiolozi internisti prof. dr.sc. Alen Ružić i prof. dr.sc. Viktor Peršić, prof. dr.sc. Margita Belušić, maksilofacijalni kirurg, plastični kirurg glave i vrata. Moderatorica panela je urednica i  novinarka HRT centra Rijeka Matea Krmpotić.

Svi učesnici na panelu dobit će na poklon vrećicu zdravih proizvoda , a nakon panela organizirano je druženje uz čašu vina i zdrav zalogaj.

„Stoga je ovo poziv ženama da na  dan u kojem slavimo ženska prava pošaljemo snažnu poruku o zdravlju uz opušteno druženje, vrhunska vina i dobru hranu“, poručuju organizatorice iz Udruge Srce za nju.

Mjesto na oba panela potrebno je rezervirati na broj telefona Udruge „Srce za nju“ 095 391 2242 radnim danom od 18 do 20 sati.

Tijekom oba dana održavanja manifestacije Wine Ri od 14 do 20 sati na štandu Udruge „Srce za nju“ posjetitelji će moći kupiti vrhunska vina izlagača po simboličnim cijenama, a sav prikupljen novac ide za rad Udruge „Srce za nju“. Cilj udruge je osvješćivanje važnosti i unapređivanje svih oblika pomoći i prevencije ženama oboljelim od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti, senzibiliziranje javnosti o važnosti podrške i njezinom doprinosu u kvaliteti liječenja i položaju bolesnica, te osiguranje logističke podrške i odgovarajuće pomoći.

Enogastro festival WineRi, koji će se 8. i 9. ožujka održati u Exportdrvu, okupit će se više od 100 izlagača s više od 500 etiketa vina iz Hrvatske i Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari