REKONSTRUKCIJA I OBNOVA

Udruženje obrtnika Rijeka otvorilo novi obrtnički dom

Foto: PGZ

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena rekonstrukcijom postojećeg sjedišta u ulici Vukovarskoj 21 dobili su novi Obrtnički dom. Time su se stekli infrastrukturni uvjeti da obrtnicima Primorsko-goranske županije i grada Rijeke na jednom mjesto budu na raspolaganju sve usluge koje im sustav pruža.

U ime Primorsko-goranske županije današnjem svečanom otvorenju nazočio je zamjenik župana Petar Mamula koji se ovom prigodom osvrnuo na nadolazeće izmjene Zakona o obrtništvu, a koji predviđa ukidanje pojedinih institucija, konkretno Županijske obrtničke komore.

„Čitav niz programa kojeg kao regionalna samouprava provodimo, poput subvencioniranja kamata, komercijalizacije inovacija, programa kreditiranja obrtnih sredstava ili poduzetnika početnika, mladih i žena u suradnji s HBOR-om, ne bi bile moguće na toj razini kvalitete bez suradnje sa županijskom obrtničkom komorom i drugim potpornim instutucijama“, kazao je zamjenik župana i dodao da Hrvatsku treba promovirati kao pogodnu za rad, a ne samo kao zemlju sjajnih turističkih brojki.

Udruženje obrtnika Rijeka treće su najveće udruženje u Hrvatskoj koje danas broji približno 3100 obrtnika. Otvorenjem Obrtničkog doma objedinit će se rad Obrtničke komore PGŽ-a i Udruženja obrtnika Rijeka, a obrtnici će na jednom mjestu dobiti bolji servis, kompletnu podršku i praćenje u obavljanju svojih djelatnosti: od otvaranja obrta, savjetovanja, održavanja raznih besplatnih ili sufinanciranih edukacija, seminara i tečajeva, pa do polaganja majstorskih i naučničkih ispita.

Rrekonstrukcija postojećeg doma podrazumijevala je nadogradnju zgrade s dodatnim katom površine od 180 kvadrata, uređeno je i parkiralište za dvadesetak vozila, a na raspolaganju je i tehnički opremljena dvorana od 100 kvadratnih metara. Vrijednost investicije iznosila je 1,9 milijuna kuna s PDV-om.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari