DOBRA IDEJA

Ugostitelji u Gorskom kotaru tražit će da rade i u zatvorenom prostoru; A imaju i vrlo dobar razlog!

Idi na originalni članak
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Neki ugostitelji u Gorskom kotaru traže da se za njih omogući rad i u zatvorenim prostorima.

Oglas

Logika je jednostavna – u Gorskom kotaru je prehladno za sjedenje na terasama, a neka mjesta nisu imala niti jedan jedini slučaj korone već mjesecima. Kao što je poznato, taj dio Hrvatske je vrlo loše naseljen, piše Glas Istre.

– Od kraja ovog tjedna predviđa se loše vrijeme s kišom, što znači da na terasama vjerojatno neće biti nikoga. Zato ćemo, možda i putem TZ-a Gorskog kotara, pokrenuti inicijativu prema županijskom Stožeru civilne zaštite da se razmotre mogućnosti da se onim goranskim sredinama koje imaju mali broj zaraženih ili ih uopće nemaju, omogući rad kafićima i u zatvorenom prostoru, rekao je Zlatko Grgurić iz delničkog kafića Tin.

Da bi dobro bilo u Gorskom kotaru, bar u nekim sredinama, omogućiti i rad u zatvorenim dijelovima kafića, smatraju i u Skradu, koji od kraja prošle godine nema niti jedan registriran slučaj oboljenja od bolesti Covid-19. Marina Crnković, konobarica u kafiću Play, koji na terasi ima po epidemiološkm odredbama pravilno raspoređena četiri stola, kaže da su i oni i gosti jedva dočekali da prorade bar terase.

– Odaziv ljudi je jako dobar, a bio bi i bolji da je bar malo toplije. Naravno, ljudi ostaju kraće no inače jer ih tjera niska temperatura, ali smo za početak zadovoljni, iako je promet daleko od prošlogodišnjeg. No, najvažnije je da se radi, rekla je Marina Crnković, a njezine riječi potvrđuje i dobro raspoložena ekipa domaćih ljudi koji su jutarnju kavu ispijali uz niz duhovitosti i “dobacivanja” od stola do stola što je samo potvrda koliko ljudima nedostaje ovakvog druženja.

Boris Kauzlarić, vlasnik delničkog restorana “Kauzlarićevi dvori”, nezadovoljan je već i samom činjenicom da Stožer civilne zaštite ugostitelje smatra izvorom zaraze.

– Kafići i restorani sigurno nisu izvor zaraze jer se tu pravila znaju i poštuju. Drugo su noćni barovi i za njih razumijem ograničenja, ali sve nas druge trebalo bi pustiti da radimo. Dozvola vezana za rad terasa za goranske ugostitelje jest donekle i besmislena jer ovdje terase nemaju smisla do početka svibnja. To što smo proteklih nekoliko dana imali sunčano vrijeme nije pravilo, već izuzetak, a i uz sve to sunce na terasama nije bilo ugodno sjediti. Smatram da bi na onim dijelovima kontinentalnog područja gdje je malo zaraženih trebalo dozvoliti rad kafićima i restoranima u cijelosti.

“Ako su, primjerice, Skrad i Brod Moravice već dva mjeseca bez zaraze, zašto tamo kafići ne bi radili i u zatvorenom dijelu”, pita se Kauzlarić, dodavši da se za sezonu sprema i na taj način što će povećati broj stolova na terasi, ali će i uz sav taj trud i ulaganja, opet ovisiti o tome kakvo će biti vrijeme, piše Novi list.

Exit mobile version