NOVČANE KAZNE

UHVAĆENI NA GRANICI! Stranci na ljetovanje u Hrvatsku nose i kokain, marihuanu, hašiš…

Foto: Pixsell

Sveukupno je od njih uzeto oko 50 grama marihuane, nekoliko grama kokaina, hašiša i ketamina

U razdoblju od subote, 17. srpnja do danas, na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak, kao i na graničnom prijelazu Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je 12 osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Riječ je o pet državljana Austrije, dva Nizozemske i Slovenije te po jedan državljanin Belgije, Italije i Njemačke.

Sveukupno je od njih uzeto oko 50 grama marihuane, nekoliko grama kokaina, hašiša i ketamina. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.

Službenici granične policije u istom vremenu evidentirali su i tri slučaja kršenja epidemioloških mjera na graničnim prijelazima i to dva na graničnom prijelazu Rupa i jedan na graničnom prijelazu Brod na Kupi. Državljanka Republike Hrvatske i trojica državljana Sirije prekršili su propisano vrijeme tranzita, dok je državljanin Njemačke pristupio graničnoj kontroli unatoč važećoj mjeri samoizolacije.

Spomenutim osobama izdani su prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja, u skladu sa Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te im je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari