UKIDA SE 49 PARKIRNIH MJESTA: U ulicama Dolac i Strohalovoj parkiranje samo povlaštenima ili uz – noćenje u Bonaviji

U Rijeci se proširuje pješačka zona odnosno „zona smirenog prometa“ pa će se u Strohalovu i Ulicu Dolac za koji tjedan ulaziti po novom režimu prometa. Ujedno, u tom dijelu centra grada ukida se ukupno 49 parkirnih mjesta

Do kraja veljače trebali bi biti završeni radovi na preregulaciji prometa Strohalovom ulicom gdje se upravo izgradio novi betonski „otok“ koji će nositi dvije rampe za propuštanje vozila u oba smjera – iz pravca Bonavije odnosno Ulice Dolac te iz pravca Ulice Frana Kurelca gdje će se ukidanjem 12 „kosih“ parkirnih mjesta dobiti 15-metarski „zaustavni“ trak za vozila koja će čekati na ulaz prema Bonaviji i Dolcu. Pretpostavka je da će ulaziti samo gosti hotela i – oni „jednakiji od drugih“, dakle vozila gradskih komunalnih društava, gradske uprave i drugih gradskih službi te gosti Hotela Bonavia.

radovi dežmanova2

Naime, premještanjem ulazno-izlaznog terminala kod hotela Bonavia Ulica Rudolfa Strohala postat će dvosmjerna, a slični izlazni terminal izgradit će se i na izlazu Ulice Dolac prema Jadranskom trgu.

Usto, Ulica Dolac također time ostaje bez značajnog broja parkirnih mjesta. Ukupno, tom preregulacijom prometa u tom dijelu središta grada „nestat“ će 49 parkirnih mjesta, a stanari tih ulica s povlaštenim parkirnim kartama moći će koristiti obližnja parkirališta i garažu Zagrad B.

Time se zaokružuje projekt prema kojem Ulice Dolac i Rudolfa Strohala u središtu Rijeke postaju zona smirenoga prometa, baš kao i Trg 128. brigade kako je još ranije predviđeno generanim urbanističkim planom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari