MIK ZA PAMĆENJE

Ulaznice za finale i kastavsku večer MiK-a su u prodaji, one za Bakar od narednog tjedna 

Jubilarno izdanje jednog od najstarijih i jedinog hrvatskog putujućeg festivala ove će godine  zasigurno biti za pamćenje. I to po brojnim zanimljivostima koje najavljuje organizator.

Melodije Istre i Kvarnera koje već 60 godina čuvaju glazbeni izričaj, dijalekt i baštinu, svoj će rođendan  proslaviti karavanom koja kreće 31. svibnja iz Pazina, a već sam popis izvođača odaje da će ovo biti  posebna mikovska godina.

Povratak Grupe  777

Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar , Karin Kuljanić i klapa Tić,  Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/ Matej Plavček/ Jure Kaurloto, Duško  Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić te Erik Balija sjajna su imena koja će  pjesmom mamiti pljesak mikovske publike. Treba spomenuti povratak na MIK  višestruke pobjednice koja stiže iz Amerike Gine Picinić te jedinstven doživljaj povratka Grupe  777 na hrvatsku, pa tako i na mikovsku glazbenu scenu.

No, to nije sve

Tijekom karavane, u revijalnom dijelu, navedenim će se izvođačima  priključiti brojni mikovci, (među kojima su Gianluca Draguzet, Nina Fakin i ostali, a svakako  valja najaviti da će na mikovsku pozornicu u revijalnom dijelu stati i legendarni Džo Maračić  Maki) koji će zapjevati poznate festivalske uspješnice, a na riječkom finalu, među ostalima,  zapjevat će Damir Kedžo, Radojka Šverko, Đani Maršan te Vesna Nežić Ružić.

Zanimljivostima tu  nema kraja. Voditeljski par karavane bit će Lena Stojiljković i Borna Šmer, no na finalnoj večeri  jubilarnog izdanja MIK-a na pozornici će se smjenjivati voditelji koji su obilježili festival: Ksenija  Urličić, Gloria Fabijanić Jelović, Robert Ferlin, Neva Funčić, Mario Lipovšek Battifiaca, Uršula  Tolj i Helena Šipraka. Bit će to sjajan podsjetnik na osobe koje su utkale dio svojih života u MIK. 

Ulaznice

Kako je već poznato, u prodaji su ulaznice za veliko riječko finale koje će se održati 6.  lipnja na Trgu Riječke rezolucije uz izravan prijenos u programu HRT-a.

Već nekoliko dana su u  prodaji i ulaznice za festivalsku večer na kastavskoj Crekvini koja će se održati 2. lipnja, a od  narednog tjedna u prodaju će i ulaznice za festivalsku večer u Bakru koja će se održati 1. lipnja  na Žalu ribara.

Ulaznice za prvu festivalsku večer u pazinskom Spomen domu će u prodaju od  ponedjeljka. Ulaznice za riječku, kastavsku i bakarsku večer se mogu kupiti u sustavu  www.mojekarte.hr i na njihovim prodajnim mjestima. Cijene ulaznica za kastavsku i bakarsku večer su 15,00 eura, a za veliko finale 20,00 eura u predprodaji te na dan finala 25,00 eura. Točniji detalji  o ulaznicama za festivalsku večer u Pazinu objavit će se uskoro. 

Ne propustite jubilarno izdanje MIK-a, jer bit će za pamćenje! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari