Unatoč državnim nametima, u gradu Opatiji otvoreno čak 25 novih obrta

Na sastanku čelnika gradova i općina s područja Liburnije i Udruženja obrtnika Opatija jedna od tema bila je suradnja lokalne samouprave i UO Opatija tijekom 2019. godine.

Ocijenjeno je da po tom pitanju sve funkcionira iznimno dobro te se i u 2020. godini planira nastavak svih programa.

Čelnici grada Opatije i općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga podržavaju mnoge programe Udruženja obrtnika Opatija: studijska putovanja, posjete specijaliziranim sajmovima, edukacije obrtnika.

Najavljeni su isti ili veći iznosi participacije JLS-a u programima koje provodi UO u idućoj godini. Primjerice Grad Opatija i Općina Matulji za programe izdvajaju po 50 tisuća kuna, a Općina Lovran 26 tisuća kuna.

Posebno raduje podatak da je broj obrta u konstantnom rastu u svim JLS-ima, tako da je u odnosu na kraj rujna 2018. kada je bilo otvoreno 888 obrta, broj obrta u godinu dana porastao na 913 ili 25 obrta više. Na ovu su pozitivnu statistiku svakako utjecale mjere za poticanje obrtništva i poduzetništva na čitavom području Liburnije, istaknuto je na sastanku.

Podsjetimo, Udruženje obrtnika Opatija ove je godine svečano obilježilo 50 godina postojanja i uspješnog djelovanja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari