KASTAVSKA ŠUMA

”UNIRI se giba”: Otvorene prijave za već tradicionalnu orijentacijsku utrku u Kastavskoj šumi

U subotu, 26. ožujka 2022. s početkom u 9 sati u Kastvu će biti održano drugo izdanje orijentacijske utrke ”UNIRI se giba”

“Riječ je o projektu kojim pozivamo sve građane na rekreaciju i bavljenje sportom. Nakon prošlogodišnjeg pilot-projekta i ove će godine građani imati priliku uključiti u raznovrstan sportski sadržaj i to potpuno besplatno.”, objavili su organizatori.

I ove će godine sudionici imati priliku sudjelovati u orijentacijskoj utrci te upoznati stazu kroz Kastavsku šumu, uz pomoć karte (i po želji kompasa). Stazu od 10-ak kilometara svatko će moći proći putovima koje sam odabere, a cilj je u što kraćem vremenu pronaći sve zadane kontrolne točke.

Prije same utrke svi će sudionici imati priliku čuti zanimljivo i interaktivno predavanje o prvoj pomoći (u planini). Cilj je naučiti sudionike korisnim vještinama. Sudionici će dobiti praktične i teoretske informacije o izazovima s kojima se moraju nositi gorski spasitelji: pronalaženje izgubljenih ljudi, zaustavljanje većih krvarenja, izbjegavanje daljnjeg hipotermičnog razvoja i ozljeda udova. Bit će pokazano kako pružiti osnovnu prvu pomoć u planini, za rješavanje manjih ozljeda ili pružanje više vremena spasiteljima za dolazak.

VIDEO DANA:

Događanje započinje u 9 sati na Fortici na Kastvu, gdje će se podizati startni brojevi i startni paketi.

Ovo je jednostavna orijentacijska utrka, što znači da kompas nije neophodan, ali može sudionicima olakšati kretanje. Savjetuje se odjenuti se sukladno terenu i vremenskim uvjetima te se preporučuje nošenje vlastite tekućine u bočicama, kako bi smanjili korištenje plastike. Sve sudionike očekuje bogat startni paket te okrjepa na kraju utrke te je osigurana medicinska pomoć.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti ekologije i očuvanja prirode, bacanje bilo kakvog smeća (boca, vrećica, gelova) prije, za vrijeme ili nakon utrke, će donijeti diskvalifikaciju.

Projekt ”UNIRI se giba” nastao je u suradnji Riječkog športskog sveučilišnog saveza i Ureda za sport Sveučilišta u Rijeci s ciljem povećanja broja rekreativnih aktivnosti, koje se nude kako studentima i djelatnicima Sveučilišta, tako i građanima. Projekt će se sastojati od više sportskih događaja tijekom godine, a svaki sadrži i edukativni dio.

Prijavite se na vrijeme jer je broj sudionika ograničen!

Prijave na: https://forms.office.com/r/3DidQD2ftP

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari