MANJI BROJ

U PGŽ u usporedbi s prethodnim tjednom broj zaraženih koronom veći je za 23,86 posto

10.01.2022., Rijeka - Drive-in testiranje na Covid-19 ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske zupanije. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema podacima koje je iznijela epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Danijela Lakošeljac, u Primorsko-goranskoj županiji 20 je novooboljelih, 94 osobe su ozdravile, a broj aktivnih slučajeva iznosi 2893.

Laboratorijski su obrađena 304 uzorka, što čini 6,58% pozitivnih unutar ukupnog broja uzoraka. S područja Rijeke i riječkog prstena 15 je novooboljelih osoba, troje s Liburnije te po jedna s područja Gorskog kotara i otoka Raba.

Četrnaest novooboljelih pripadaju radno aktivnoj populaciji, jedna mlađim dobnim skupinama te pet skupini starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 50. U jedinici intenzivne skrbi na respiratoru se nalaze dva pacijenta što je jednaki broj kao i prethodna tri dana. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti.

VIDEO DANA:

U usporedbi s prethodnim tjednom, broj zaraženih veći je za 23,86 posto, navela je epidemiologinja Danijela Lakošeljac. Međutim, radi se porastu koji nije alarmantan budući da je riječ o petstotinjak pozitivnih više na tjednoj razini uz manji broj hospitaliziranih za 16,42 posto, pojasnila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari