Uoči Martinja policija će provoditi pojačani nadzor vozača

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Od danas pa do kraja vikenda policija će provoditi preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola te smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, stoji u priopćenju policije.

I ove godine brojni građani obilježit će blagdan Martinja, tradicionalnog običaja krštenja mošta, što će se 11. studenoga, proslaviti diljem Hrvatske.

Tim povodom na prometnicama se očekuje i veći broj vozača koji će upravljati vozilima pod utjecajem alkohola stoga će djelatnici prometne policije od danas, 10. studenoga pa do kraja vikenda provoditi preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola te smanjenja  mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Nadzor vozača bit će posebno pojačan na onim mjestima na kojima je zabilježeno najviše prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kao i na prometnicama koje vode ka mjestima gdje će biti organizirana događanja u povodu proslave Martinja.

Kako ne bi došlo do prometnih nesreća, a time i do stradavanja ili ozljeđivanja osoba te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol savjetujemo:

-ostavite vozilo propisno parkirano i pješačite,

-koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza,

-ukoliko ste u društvu dogovorite se tko će ostati trijezan i voziti,

-zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati,

-u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li pili ili ne,

-najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedajte za upravljač vozila,

NE ZABORAVITE: Nema opravdanja za vožnju pod utjecajem alkohola- vožnjom pod utjecajem alkohola u opasnost dovodite ne samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views